Tonic hepatic (Ficat si vezica biliara)

19.50 lei
202
+

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului uman, el fiind o anexa a tubului digestiv care indeplineste numeroase functii: functia metabolica, cu rol in sinteza colesterolului si a lipidelor, functia vasculara, cu rol in sinteza unor elemente ale sangelui (albumine, globuline) precum si a factorilor de coagulare ai acestuia, functia secretorie, cu rol in producerea bilei, functia antitoxica, cu rol in neutralizarea toxinelor din organism, functia excretorie, cu rol in descompunerea hemoglobinei. Spre deosebire de alte organe, ficatul are capacitatea de refacere a celulelor care au fost distruse de o boala sau leziune, aparute pe termen scurt. Daca leziunile sant repetate si apar pe termen lung (cazul bolilor cronice), modificarile devin ireversibile. Vezica biliara (sau colecistul) este situata imediat sub ficat, fiind o anexa a acestuia, si are rolul de a depozita bila secretata de ficat. Bolile care apar la acest nivel se datoreaza afectarii ficatului (cu aparitia hepatitelor, cirozei, insuficientei hepatice) sau a functiei secretorii a acestuia (cu secretia insuficienta de bila) si/sau a vezicii biliare, cand pot apare: colecistite (inflamatii ale colecistului), diskinezii biliare (dereglarea mecanismului de eliminare a bilei datorita perturbarii motilitatii vezicii biliare), angiocolite (infectii bacteriene ale cailor biliare), colici biliare (dureri la nivelul cailor biliare datorate litiazei biliare sau a colecistitelor acute). Principalele semne si simptome ale afectiunilor hepatice includ: modificarea culorii pielii (care in cazul icterului capata o nuanta galbuie), aparitia starilor de oboseala cronica, a senzatiilor de greata si balonare, marirea in volum a abdomenului, lipsa poftei de mancare, etc.

Produsul TONIC HEPATIC reprezinta o asociere de plante cu actiune regeneranta hepatica, hepatoprotectoare si stimulenta a functiilor hepatice care poate fi administrata ca adjuvant in tratamentul afectiunilor hepatobiliare.

Actiuni

regenerant al celulelor hepatice, hepatoprotector, stimulent al functiilor hepatice, antihepatotoxic, coleretic, colagog, colecistokinetic, antilitiazic biliar, antiinflamator, antispastic, hipocolesterolemiant, tonic digestiv.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: hepatite acute si cronice, ciroza hepatica, insuficienta hepatica, diskinezii biliare, litiaza biliara, colecistite cronice, dispepsii, digestie lenta, atonie digestiva, constipatie de cauze biliare, balonare, stari de oboseala si surmenaj, abuz de medicamente.

Contraindicatii

alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

Precautii

in sarcina si alaptare se administreaza cu recomandarea medicului.

 

Compozitie

Plante: armurariu (200mg), coada-soricelului (75mg), papadie (75mg), sunatoare (75mg), rozmarin (50mg), rostopasca (25mg), ulei esential de menta (5mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

ARMURARIU (Silybum marianum) Armurariu este o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. Armurariu contine un complex flavonoidic denumit silimarina cu actiune antihepatotoxica, regeneranta a celulelor hepatice, hepatoprotectoare si hipocolesterolemianta.

ROSTOPASCA (Chelidonium majus) Datorita proprietatilor sale curative, rostopasca este considerata a fi una dintre cele mai puternice plante de leac utilizate in terapie de-a lungul timpului, ea fiind utilizata inca din antichitate pentru tratarea bolilor de ficat. Rostopasca are un continut ridicat de alcaloizi, cei mai importanti fiind: chelidonina, homochelidonina, sangvinarina, cheleritrina, coptizina si berberina, substante bioactive cu actiune coleretica, colagoga, colecistokinetica, hepatoprotectoare, antilitiazica, hipolipemianta, hipocolesterolemianta, antivirala, antibacteriana, antispastica si antitumorala. 

SUNATOARE (Hypericum perforatum) Sunatoarea este una dintre cele mai folosite plante pe plan mondial datorita proprietatilor anxiolitice si antidepresive. Sunatoarea contine: hipericina, pseudohipericina, hiperforina, acid cafeic si acid clorogenic, substante bioactive cu actiune hepatoprotectoare, stimulenta a functiilor hepatice, coleretica si colagoga, antiinflamatoare si antispastica.

COADA-SORICELULUI (Achillea millefolium) Coada-soricelului este o planta care contine: ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, sabinen, camfen, chamazulena, dihidroazulene si oxizi terpenici), proazulene de tip guaianolidic (achilina, achilicina, matricina, millefina) si germacranic (acetilbalcanolida), substante bioactive cu actiune antiinflamatoare, calmanta, antispastica si stimulenta a functiei hepatice. 

PAPADIE (Taraxacum officinale) Originara din Europa si Asia, papadia este o planta cunoscuta si folosita de mii de ani pentru tratarea diferitelor afectiuni, in medicina traditionala araba fiind utilizata pentru tratarea bolilor de ficat si splina. Papadia contine: principii amare sesquiterpenice (taraxacina sau lactucopicrina, acid taraxinic) si derivati triterpenici (taraxerol, taraxasterol, β-amirenol, lupeol, betulinol), substante bioactive cu actiune tonica hepatica, coleretica si colagoga, stimulenta a secretiilor exocrine (salivare, gastrice, pancreatice, intestinale), antiinflamatoare si tonica digestiva.

ROZMARIN (Rozmarinus officinalis) Rozmarinul este o planta condimentara care contine: acizi polifenolcarboxilici (rozmarinic, cafeic, gentizic, vanilic, siringic) si flavonoide (diosmina, diosmetina, luteolol, hesperidina), substante bioactive cu actiune coleretica si colagoga, hipocolesterolemianta, antispastica. 

ULEI ESENTIAL DE MENTA (Menthae aetheroleum) Uleiul esential de menta (alcatuit din α si β-pinen, mentol, mentona, cineol, limonen, β-tuiona si sabinen) prezinta actiune tonica hepatica, coleretica, colagoga, antispastica si antiinflamatoare.