Tonic Cardiac (Paducel si trandafir)

19.00 lei
200
+

 

 

Cordul sau inima este un organ musculos, cavitar, care pompeaza ritmic sangele in artere. Inima cantareste aproximativ 300g si realizeaza zilnic peste 100000 de contractii. Bolile care afecteaza inima pot produce: diminuarea sau intreruperea circulatiei sanguine pe o anumita portiune a miocardului (cum este cazul cardiopatiei ischemice sau atacului de cord), aparitia tulburarilor de ritm cardiac (in cazul aritmiilor cardiace), incapacitatea inimii de a asigura necesarul de sange pentru irigarea tesuturilor sau organelor (in cazul insuficientei cardiace).

Produsul TONIC CARDIAC este un amestec de plante cu actiune selectiva asupra aparatului cardiovascular care produc dilatarea vaselor coronare din miocard, maresc forta de contractie a inimii, prelungesc perioada refractara regland ritmul cardiac, prezentand de asemenea si efecte reglatoare asupra tensiunii arteriale.

 

Actiuni

 

cardiotonic, vasodilatator, coronarodilatator, antiaritmic, antihipertensiv, β-blocant, sedativ.

 

Indicatii

 

 se utilizeaza ca adjuvant in: cardiopatie ischemica, angina pectorala, postinfarct miocardic, aritmii cardiace (tahicardie, palpitatii, extrasistole), insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, afectiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos.

 

Contraindicatii

 

alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

 

Precautii

 

in sarcina si alaptare se administreaza numai cu recomandarea medicului.

 

 

Compozitie

Plante: paducel (450mg), arjuna (37mg), trandafir (13mg), ulei esential de menta (0,6mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

PADUCEL (Crataegus monogyna) Paducelul este o planta utilizata inca din antichitate in tratamentul afectiunilor cardiovasculare, fiind recomandata de cei mai renumiti medici ai antichitatii, cum ar fi Dioscoride si Plinius cel Batran. Planta contine: flavonozide (hiperozida, rutozida, kaempferol, quercetol, vitexina), proantocianidoli, acizi triterpenici (ursolic, oleanolic, crataegolic), amine (colina si acetilcolina) si cumarine (esculetozida), substante bioactive cu actiune vasodilatatoare coronariana, cardiotonica, antiaritmica, antianginoasa, antihipertensiva si sedativa, care permit administrarea plantei ca adjuvant in: cardiopatie ischemica, angina pectorala, postinfarct miocardic, insuficienta cardiaca, aritmii cardiace, hipertensiune arteriala sau afectiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos.

ARJUNA (Terminalia arjuna) Originara din India, arjuna este o planta care se utilizeaza de secole in medicina ayurvedica, fiind recomandata datorita proprietatilor tonice cardiace in tratamentul insuficientei cardiace si bolilor coronariene. Planta contine: flavonoide (arjunona, luteolina, arjunolona), saponine triterpenice (acid arjunic si arjunolic) si glicozide triterpenice (arjunetina, arjunglucosida I, arjunosidele III si IV), substante bioactive cu actiune vasodilatatoare coronariana, cardiotonica, hipocolesterolemianta, antioxidanta si reglatoare a tensiunii arteriale si ritmului cardiac. 

TRANDAFIR (Rosa centifolia) Trandafirul a fost din totdeauna un simbol al iubirii dar si un remediu terapeutic de valoare. In Grecia antica si mai tarziu in Europa, discipolii lui Hipocrate foloseau apa de trandafiri pentru tratarea afectiunilor psihice, cardiace si renale. Infuzia aromata era recomandata pentru reglarea functiei cardiace, imbunatatirea vederii si a auzului. Din punct de vedere energetic, trandafirul amplifica energia inimii, careia ii da forta si ritm, amplifica afectivitatea, elimina depresia, pesimismul si psihastenia. Substantele bioactive raspunzatoare de aparitia efectului farmacodinamic sunt: uleiul esential (alcatuit din eleopten, geraniol, nerol, damasceina si stearopten), flavonele, antocianii si acizii triterpenici (ursolic, oleanolic si calitrizic).

ULEI ESENTIAL DE MENTA (Menthae aetheroleum) Uleiul esential de menta (alcatuit din α si β-pinen, mentol, mentona, cineol, limonen, β-tuiona si sabinen) prezinta actiune cardiotonica, fiind utilizat ca adjuvant in tratamentul afectiunilor cardiace.