Tinctura de Usturoi

10.50 lei
150
+

TINCTURA DE USTUROI

(Allium sativum)

TINCTURA DE USTUROI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din bulbi proaspeti de Allium sativum. Acestia au fost utilizati timp de secole ca singurul remediu in tratarea ciumei. Unii dintre cei mai renumiti medici ai antichitatii, cum ar fi Dioscoride si Galenus recomandau usturoiul datorita proprietatilor vermifuge, arabii utilizandu-l ca antidot in cazul muscaturilor de vipera si contra turbarii. In timpul Renasterii, usturoiul era considerat un adevarat panaceu, fiind utilizat in diferite tipuri de afectiuni. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Actiuni

INTERN:

antibacteriana (asupra bacteriilor Gram pozitive si Gram negative), antimicotica, antivirala, hipocolesterolemianta, hipolipemianta, antiagreganta-plachetar, antitrombotica, fibrinolitica, hipoglicemianta, antihelmintica, antiamoebiana (asupra Giardia lamblia), antihipertensiva, bradicardizanta, stomahica, coleretica, carminativa, antispastica, sedativa, expectoranta, antidiareica, antioxidanta, antitumorala, afrodisiaca. 

EXTERN:

antibacteriana, antimicotica, rubefianta.

Indicatii

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: infectii respiratorii catarale (bronsite acute si cronice, tuse), gripa, candidoze bucale si digestive, hipercolesterolemie, hiperlipemie, ateroscleroza, diabet zaharat, helmintiaze (viermi intestinali), giardioza, hipertensiune arteriala, diaree, dizenterie, dispepsii de fermentatie, meteorism (balonare).

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: afte si candidoza bucala, reumatism, artroze si pentru cresterea parului.

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, febra, sarcina, alaptare (transmite laptelui mirosul si gustul de usturoi), alergie la usturoi, tratamente care nu permit consumul de alcool.

REACTII ADVERSE:

pot aparea stari de greata, voma, inapetenta sau iritatii gastrice.

 

Compozitie

Plante: usturoi (Allium sativum)-bulbus (44%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:2

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: compusi sulfurati (aliina, alicina, garlicina, cicloaliina, ajoen), flavonozide, vitamine (A, B1, B2, C), fitosteroli, gliceride ale acizilor palmitic, stearic, oleic, linolenic, miristic, derivati sterolici (erubozide), etc.