Tinctura de Traista Ciobanului

10.50 lei
147
+

 

 

TINCTURA DE TRAISTA-CIOBANULUI

(Capsella bursa-pastoris)

 

 

TINCTURA DE TRAISTA-CIOBANULUI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Capsella bursa-pastoris, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala pentru oprirea hemoragiilor.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

INTERN:

vasoconstrictoare, astringenta, antihemoragica, antidiareica, antiinflamatoare, reglatoare a tensiunii arteriale, usor diuretica, antiseptica, emenagoga, produce contractia puternica a musculaturii uterine.

 

EXTERN: astringenta, hemostatica, antiinflamatoare.

 

Indicatii

 

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: hemoragii uterine (menstre abundente, metroragii), hemoragii de diverse origini, dismenoree, hipertensiune si hipotensiune arteriala, diaree, insuficienta venoasa, varice, hemoroizi.

 

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: hemoroizi, rani sangerande superficiale.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la traista-ciobanului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) - herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 60% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: flavonoide (7-rutinozida luteolului si cvercetolului, 7-galactozida luteolului), glucosinolati (sinigrozida), vitamina C, saruri de potasiu, aminoacizi, peptide, acizi polifenolcarboxilici sau alifatici (acizii clorogenic, vanilic, siringic, fumaric), etc.