Tinctura de Talpa Gastii

10.50 lei
142
+

 

 

TINCTURA DE TALPA-GASTEI

(Leonurus cardiaca)

 

 

TINCTURA DE TALPA-GASTEI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Leonurus cardiaca. Denumirea latina a plantei ''cardiaca'' indica faptul ca aceasta a fost cunoscuta si utilizata inca din antichitate in afectiuni cardiace.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

sedativa, antispastica, vasodilatatoare, antiaritmica, antihipertensiva, cardiotonica, uterotonica.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: aritmii cardiace, hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace pe fond nervos, distonii neurovegetative, anxietate, nevroze, tromboze ginecologice.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la talpa-gastei, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: talpa-gastei (Leonurus cardiaca) - herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA: Produsul vegetal contine: alcaloizi (leonurina, stachidrina, leonuridina), derivati flavonici (glicozide ale apigenolului, cvercetolului, kemferolului), iridoide (ajugol, ajugozida), terpenoide (leocardina), heterozide cardiotonice de tip bufadienolidic, taninuri catehice, heterozide fenolice (4-rutinozida acidului cafeic), acizi organici (acid citric, acid malic), colina, etc.