Tinctura de Rozmarin

10.50 lei
120
+

TINCTURA DE ROZMARIN

(Rosmarinus officinalis)

TINCTURA DE ROZMARIN este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din frunzele plantei Rosmarinus officinalis, aceasta fiind intrebuintata in medicina traditionala ca adjuvant pentru imbunatatirea memoriei si stimularea circulatiei sanguine. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Actiuni

INTERN:

stimulenta a circulatiei cerebrale si periferice, adaptogena (antistres), tonica digestiva, coleretica si colagoga, hipocolesterolemianta, antispastica, diuretica, antireumatica, antihipertensiva, antiseptica respiratorie si intestinala, antioxidanta, antitumorala, imbunatateste memoria, creste capacitatea de concentrare, creste tonusul psihic.

EXTERN:

rubefianta (revulsiva), antireumatica.

Indicatii

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: vertij (ameteala) si migrene, tulburari de circulatie si memorie la persoane varstnice, insuficienta circulatorie periferica si cerebrala, surmenaj psihic si intelectual, hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, afectiuni hepatobiliare, indigestie, colici abdominale, guta, reumatism.

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: reumatism, artroze, dureri musculare, sciatica, nevralgii.

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la rozmarin, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

Compozitie

Plante: rozmarin (Rosmarinus officinalis)-folium (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 50% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: ulei esential (alcatuit din 1,8-cineol, α-pinen, limonen, mircen, p-cimen, camfen, camfor, β-cariofilen, α-terpineol), acizi polifenolcarboxilici (rozmarinic, cafeic, clorogenic, neoclorogenic, siringic), substante amare de tip diterpenoid (carnosol, acid carnosolic, rosmanol, rosmadial), triterpene pentaciclice (α si β-amirenol, acid ursolic si oleanolic, betulinol), derivati flavonici (genkwanina, apigenol, luteol, diosmina, hispidulina, nepetina, nepitrina), etc.