Tinctura de Papadie

10.50 lei
84
+

 

 

TINCTURA DE PAPADIE

(Taraxacum officinale)

 

 

TINCTURA DE PAPADIE este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Taraxacum officinale, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala ca drenor hepatobiliar si depurativ sanguin. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

tonica amara, coleretica si colagoga, stimulenta a secretiilor exocrine (salivare, gastrice, pancreatice si intestinale), eupeptica, laxativa, diuretica, diaforetica, depurativa, antiinflamatoare, antioxidanta, hipoglicemianta, antitumorala, creste pofta de mancare.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: anorexie, dischinezii biliare, colecistite, stimularea secretiilor pancreatice, indigestii, insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, litiaza renala si biliara, gastrite hipoacide, obezitate (in curele de slabire elimina edemele si grabeste tranzitul intestinal), constipatie, anemie, afectiuni renale, guta.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la papadie, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

REACTII ADVERSE:

hiperaciditate gastrica.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: papadie (Taraxacum officinale)-herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: derivati triterpenici (taraxerol, taraxasterol, β-amirenol, lupeol, betulinol), principii amare sesquiterpenice (taraxacina, acid taraxinic), flavonoide, steroli (stigmasterol, β-sitosterol), acizi organici (cafeic, palmitic, oleic, cerotic), carotenoide, vitamine (B1, B2, C si D), saruri minerale, etc.