Tinctura de Lavanda

10.50 lei
55
+

TINCTURA DE LAVANDA

(Lavandula angustifolia)

TINCTURA DE LAVANDA este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din florile plantei Lavandula angustifolia, acestea fiind un remediu utilizat pentru combaterea anxietatii si a starilor de tensiune nervoasa. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Actiuni

INTERN:

anxiolitica, sedativa, antidepresiva, antispastica, analgezica, hipotensiva, coleretica, diuretica, antimicrobiana, antifungica (asupra Candida albicans), antitumorala.

EXTERN:

cicatrizanta, antimicrobiana, antimicotica (asupra Candida albicans), analgezica, antispastica.

Indicatii

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: anxietate, neliniste, iritabilitate, tensiune psihica, atacuri de panica, insomnii, depresii, migrene, dureri de cap, hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace pe fond nervos, 

dispepsii, tulburari intestinale cu substrat nervos, diaree cauzata de stress, afectiuni respiratorii (raceala, faringita, amigdalita, bronsita), reumatism.

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: rani superficiale, arsuri usoare (de gradul I), igiena bucala, acnee, micoze (in special candidoza), spasme musculare, dureri musculare si osoase, dureri de diferite cauze localizate la nivelul pielii si tesuturilor superficiale, reumatism, dureri articulare, caderea parului (alopecie), matreata (in acest caz se recomanda asocierea cu cimbru si rozmarin).

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la lavanda, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

Compozitie

Plante: lavanda (Lavandula angustifolia) - flores (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: ulei esential (alcatuit din linalool, acetat de linalil, cineol, camfor, geraniol, lavandulol, acetat de lavandulil, cis si trans-ocimen), flavonoide, cumarine (dihidrocumarina, herniarina, umbeliferona), fitosteroli, taninuri (acid rozmartinic), acid oleanolic, acid ursolic.