Tinctura de Ghimpe

10.50 lei
45
+

 

 

TINCTURA DE GHIMPE

(Xanthium spinosum)

 

 

TINCTURA DE GHIMPE este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Xanthium spinosum, aceasta fiind un remediu utilizat in medicina traditionala in afectiuni ale prostatei. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

antiinflamatoare (decongestiva) a prostatei, cicatrizanta, diuretica, antiseptica urinara (actioneaza asupra colibacililor si bacteriei Proteus vulgaris), antitumorala.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: hipertrofie benigna de prostata, prostatita, adenom de prostata, infectii urinare cu colibacili si Proteus vulgaris.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la ghimpe, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: ghimpe (Xanthium spinosum)-herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: ulei esential, saruri de acizi grasi, calciu si potasiu, acid cafeic, acid clorogenic, flavone, fitosteroli, saponine, tanin, lactone (xantanina), ulei volatil, beta- sitosterol, etc.