Tinctura de Ghimbir

10.50 lei
40
+

 

 

TINCTURA DE GHIMBIR

(Zingiber officinale)

 

 

TINCTURA DE GHIMBIR este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din radacini proaspete de ghimbir (Zingiber officinale). Ghimbirul este o planta condimentara, utilizata in medicina traditionala atat pentru stimularea digestiei, cat si datorita proprietatilor antiemetice. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

 

Actiuni

 

INTERN:

antiemetica, antivertiginoasa, tonic digestiva, stomahica, stimulenta a motilitatii gastro-intestinale, colagoga, antiinflamatoare (inhiba cicloxigenazele COX-1 si COX-2), hipocolesterolemianta, hipolipemianta, antiagregant-plachetara, antioxidanta, antibacteriana, antifungica, antitumorala, hipertermianta.

 

EXTERN:

rubefianta, antiinflamatoare, mareste rezistenta la frig.

 

Indicatii

 

INTERN:

rau de masina, rau de miscare, rau de inaltime, senzatie de greata si voma, digestie dificila, indigestie, sensibilitate la frig, reumatism.

 

EXTERN:

reumatism, sensibilitate la frig.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la ghimbir, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: ghimbir (Zingiber officinale)-radix (44%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:2

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: ulei esential (β-felandren, d-camfen, cineol, citral, borneol, zingiberen, bisabolen), derivati fenolici (gingeroli, zingerona, shogaol), rezine, mucilagii, diterpene (galanolactona), etc.

 

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.

Copii 7-14 ani: cate 5-20 picaturi de tinctura diluate in 100ml apa (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

-in reumatism se aplica sub forma de comprese cu tinctura, care se mentin timp de 30min. pe zona afectata, de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Inaintea administrarii produsului se recomanda ca, persoanele care au o piele sensibila, sa aplice o crema cu extract de plante, argila sau rasina.

-in cazul sensibilitatii la frig (in special in perioadele de iarna), se frictioneaza extremitatile cu tinctura de ghimbir.