Tinctura de Gentiana

10.50 lei
39
+

 

 

TINCTURA DE GENTIANA

(Gentiana asclepiadea)

 

 

TINCTURA DE GENTIANA este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din radacinile plantei Gentiana asclepiadea, acestea fiind utilizate in medicina traditionala in afectiuni hepatobiliare. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

stimulenta a secretiilor gastrice si biliare, hepatoprotectoare, regeneranta a celulei hepatice, antipiretica, antimalarica, antihelmintica, detoxifianta, stimulenta a sistemului nervos central la doze mici si inhibitoare in doze mari.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: anorexie, gastrite hipoacide, diskinezii biliare, colecistite acute si cronice, indigestie, balonare, febra, viermi intestinali, malarie.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, alergie la gentiana, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

REACTII ADVERSE:

hiperaciditate gastrica.

 

 

Compozitie

Plante: gentiana (Gentiana asclepiadea)-radix (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: principii mare de tip secoiridoidic (gentiopicrozida, amarogentina, swertiamarina, swerozida), derivati ai xantonei (gentizina, izogentizina, gentiozida, mangiferina), glucide (gentiobioza), fitosteroli, pectine, etc.

 

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. 

Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100ml apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.