Tinctura de Echinacea

10.50 lei
35
+

 

 

TINCTURA DE ECHINACEA

(Echinacea purpurea)

 

 

TINCTURA DE ECHINACEA este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Echinacea purpurea. Celebritatea plantei se datoreaza efectelor sale imunostimulatoare extrem de puternice, fapt care recomanda utilizarea sa in afectiuni care apar ca urmare a deficientelor imunitare. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

imunostimulenta, antiinflamatoare, antitumorala, inhiba hialuronidaza (opreste actiunea invaziva a bacteriilor), inhiba multiplicarea virusurilor, fiind activa asupra virusului gripal, virusului AH5N1 (virusul gripei aviare), virusului AH1N1 (virusul gripei porcine), virusurilor Herpes simplex de tip 1 si de tip 2, scade rata de aparitie a speciilor de Candida albicans si Lysteria monocytogenes, stimuleaza activitatea corticosuprarenala.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: infectii respiratorii, infectii urinare, gripa, infectii recidivante, infectii cu virusurile AH5N1 si AH1N1, herpes, prostatite, afectiuni ginecologice de natura inflamatorie (anexite, metroanexite, endometrite), infectii cu Candida albicans si Lysteria monocytogenes.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la echinacea, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: echinacea (Echinacea purpurea)-herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA: Produsul vegetal contine: polizaharide cu masa moleculara mare (poliholozidele PS I si PS II), esteri ai acidului cafeic (acid cicorienic), alcamide, ulei esential (borneol, acetat de bornil, cariofilen, cariofilen-epoxid, germacran D), alcaloizi pirolizidinici (tusilagina, izotusilagina), etc.

 

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi diluate in 100ml apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.