Tinctura de Cretisoara

10.50 lei
32
+

TINCTURA DE CRETISOARA

(Alchemilla vulgaris)

TINCTURA DE CRETISOARA este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Alchemilla vulgaris, aceasta fiind utilizata in diferite traditii atat pentru trezirea si amplificarea feminitatii, cat si ca remediu in diferite afectiuni ginecologice, fiind o planta asociata cu feminitatea. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Actiuni

astringenta, antihemoragica, antidiareica, antispastica, tonifica musculatura uterina, la femei actioneaza asupra aparatului reproducator regland activitatea hormonala.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: tulburari menstruale (amenoree, dismenoree, hipermenoree), sterilitate la femei, tulburari de menopauza, hemoragii, hemoragii uterine, menometroragii, diaree.

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

La persoanele cu hipercoagulabilitate sanguina, alergie la cretisoara, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

Compozitie

Plante: cretisoara (Alchemilla vulgaris)-herba (20%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:5

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: taninuri (taninuri galice si elagice – pedunculagina, alchemilina), flavonoide, acid elagic, saruri minerale, etc.

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 14 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar), de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.