Tinctura de Coada Soricelului

10.50 lei
31
+

TINCTURA DE COADA-SORICELULUI

(Achillea millefolium)

TINCTURA DE COADA-SORICELULUI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Achillea millefolium, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala datorita proprietatilor dezinfectante si hemostatice. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Actiuni

INTERN: dezinfectanta, antimicrobiana, tonic digestiva, stomahica, antiinflamatoare, calmanta, antispastica, hemostatica, bactericida, antipruriginoasa, cicatrizanta, imunomodulatoare.

EXTERN: antiinflamatoare, cicatrizanta, hemostatica, antimicrobiana, antipruriginoasa.

Indicatii

INTERN

se utilizeaza ca adjuvant in: anorexie, sindrom dispeptic, pentru stimularea functiei hepatice si digestive, diskinezii biliare, afectiuni gastrointestinale cu componenta spastica (crampe abdominale, colici biliare), colite, enterocolite, meteorism (balonare), epistaxis, hemoragii interne, metroragii, hemoroizi, amenoree, dismenoree, dureri menstruale, metroanexita, cistita.

EXTERN

se utilizeaza ca adjuvant in: eruptii cutanate, arsuri usoare (de gradul I), prurit vulvar, rani superficiale (taieturi, zgarieturi), intepaturi de insecte.

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la coada-soricelului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

Compozitie

Plante: coada-soricelului (Achillea millefolium)-herba (27%). 

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA: 

Produsul vegetal contine: ulei esential (alcatuit din camfor, camazulena, α si β-pinen, cariofilen, 1,8-cineol), lactone sescviterpenice de tip proazulene guaianolidice (achilicina, etc), derivati guaianolidici neazulenogeni (achilina, leucodina, matricarina), derivati flavonici (apigenol, luteolina), acizi polifenolcarboxilici, triterpene, steroli, cumarine, taninuri, etc.

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii intre 7 si 14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

-in eruptii cutanate se fac badijonari cu tinctura; 

-in arsuri usoare, prurit vulvar si rani superficiale se fac badijonari cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar);

-in cazul intepaturilor de insecte se aplica local comprese cu tinctura.