Tinctura de Coada Calului

10.50 lei
29
+

TINCTURA DE COADA-CALULUI

(Equisetum arvense)

TINCTURA DE COADA-CALULUI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Equisetum arvense, aceasta fiind un remediu cunoscut si folosit in medicina traditionala inca din antichitate, datorita proprietatilor hemostatice. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Actiuni

INTERN: diuretica, hemostatica, dezinfectanta urinara, antimicrobiana, antiinflamatoare, expectoranta, bronhodilatatoare, remineralizanta; stimuleaza sinteza de colagen, avand efecte de consolidare a tesutului conjunctiv.

EXTERN: antiinflamatoare, antimicrobiana, stimuleaza cresterea parului.

Indicatii

INTERN

se utilizeaza ca adjuvant in: edeme, infectii urinare (nefrita, cistita, pielonefrita), hemoragii (epistaxis, menoragii, metroragii, hemoragii interne), bronsite acute si cronice, osteoporoza, poliartrite cronice, artroze, fracturi, afectiuni ale prostatei.

EXTERN

se utilizeaza ca adjuvant in: contuzii (umflaturi, vanatai), poliartrite cronice, artroze, fracturi, matreata, eficient impotriva caderii parului.

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la coada-calului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

Compozitie

Plante: coada-calului (Equisetum arvense)-herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 45% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: compusi anorganici (acidul silicic si sarurile sale, saruri de potasiu, etc), flavonoide (derivati de cvercetol), alcaloizi (spermidina, nicotina), acizi polienici, acizi dicarboxilici (acidul equisetolic), acizi polifenolicarboxilici (acidul cafeic), steroli (β-sitosterol, campesterol), etc.

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii intre 7 si 14 ani: cate 7-30 de picaturi de tinctura diluate in 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

-in contuzii, poliartrite cronice, artroze si fracturi, se aplica sub forma de comprese cu solutie

diluata, care se mentin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Solutia diluata se obtine prin adaugarea a ½-1 lingurita de tinctura la 50 ml apa (¼ de pahar). Inaintea administrarii produsului se recomanda ca, persoanele care au o piele sensibila, sa aplice o crema cu extract de plante, argila sau rasina.

-pentru caderea parului si in caz de matreata, se frictioneaza pielea capului cu tinctura, de 2-3 ori pe saptamana.