Tinctura de Cimbrisor

10.50 lei
27
+

TINCTURA DE CIMBRISOR

(Thymus serpyllum)

TINCTURA DE CIMBRISOR este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Thymus serpyllum, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala in afectiuni respiratorii si digestive. 

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

Actiuni

INTERN:

tonica digestiva, stomahica, coleretica, colagoga, carminativa, antiseptica intestinala, respiratorie si urinara, expectoranta, antispastica, diuretica, antiparazitara (vermicida), stimulenta a circulatiei periferice.

EXTERN:

antiseptica, antiparazitara, cicatrizanta, dezifectanta a cavitatii bucale.

Indicatii

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: tulburari digestive (anorexie, digestie lenta, dischinezii biliare, enterocolite, diaree, balonare), afectiuni respiratorii (bronsite, traheite, laringite, traheo-bronsite, gripa, tuse convulsiva, tuse spastica, astm bronsic), infectii urinare (cistite, nefrite, pielo-cistite, uretrite), paraziti intestinali.

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: eczeme infectioase, scabie (raie), afectiuni bucale (stomatite, abcese dentare).

Contraindicatii

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la cimbrisor, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

Compozitie

Plante: cimbrisor (Thymus serpyllum) - herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: ulei esential (alcatuit din timol, carvacrol, p-cimen, γ-terpinen, limonen, α-terpineol, tuian-4-ol), flavonozide, taninuri, triterpene (acid ursolic si acid oleanolic), rezine, saponine, etc.

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, inainte de mese.

Copii intre 7 si 14 ani: cate 7-30 de picaturi de tinctura diluate in 100ml apa sau ceai (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, inainte de mese. 

EXTERN:

-in eczeme infectioase si scabie, se aplica sub forma de comprese cu solutie diluata, care se mentin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Solutia diluata se obtine prin adaugarea a ½-1 lingurita de tinctura la 50 ml apa (¼ de pahar). Inaintea administrarii produsului se recomanda ca, persoanele care au o piele sensibila, sa aplice o crema cu extract de plante, argila sau rasina;

-in afectiuni bucale (stomatite, abcese dentare), se realizeaza gargara de 4-5 ori pe zi cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar).