Tinctura de Branca Ursului (Vigoare romaneasca)

12.00 lei
10
+

 

TINCTURA DE BRANCA-URSULUI

(Heracleum sphondylium)

 

TINCTURA DE BRANCA-URSULUI este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din semintele si radacina plantei Heracleum sphondylium. Intre plantele romanesti branca-ursului ocupa un rol deosebit, prin efectele sale vitalizante extrem de intense. Numele de ''ginseng-romanesc'' i se potriveste probabil mai bine decat oricarei alte plante din flora noastra medicinala. Radacina si semintele de branca-ursului revigoreaza si reintineresc rapid organismul, maresc capacitatea de efort si tonusul psihic, elimina sterilitatea, impotenta si frigiditatea. Este un remediu indicat si persoanelor de varsta a treia, planta scutind organismul de neplacerile declinului fizic prematur, redand tonusul si pofta de viata.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

stimuleaza activitatea secretorie a glandelor sexuale, afrodisiaca, tonica general digestiva si nervoasa, antispastica digestiva si uterina, reglatoare a activitatii nervoase, stimulenta a imunitatii locale nespecifice (la nivel renal si genital), vasodilatatoare genitala, vasodilatatoare periferica, hipotensiva.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: sterilitate masculina si feminina, impotenta, frigiditate, boli venerice (gonoree, sifilis, chlamidya, etc), anexita, metroanexita, insuficienta ovariana, amenoree, menopauza prematura, stari de oboseala si epuizare ca urmare a efortului fizic si intelectual, digestie dificila, balonari frecvente insotite de colici, insuficienta renala, hipertensiune arteriala, circulatie periferica deficitara.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica si ciroza hepatica.

Sarcina, alaptare, alergie la branca-ursului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: branca-ursului (Heracleum sphondylium) - radix, semen (15%).

Solventi: apa, alcool etilic 50% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:6,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: ulei esential (1,5-2%), furanocumarine (bergapten, izobergapten, pimpinelina, izopimpinelina), β-sitosterol, etc.

 

Administrare

INTERN:

Adulti: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. 

Se recomanda administrarea produsului pe perioade de minim 30 de zile. In cazul afectiunilor cronice, se recomanda utilizarea in cure succesive de 3 luni, cu o luna pauza intre ele.

Administrarea in diverse afectiuni: 

-disfunctii sexuale masculine, tulburari de erectie, sterilitate masculina – cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de 3 luni, cu o luna pauza;

- amenoree, sterilitate feminina – cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de 3 luni, cu o luna pauza;

- menopauza prematura – cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure succesive de 3 luni, cu o luna pauza intre ele. Pentru cresterea eficientei se recomanda asocierea cu produsul DONG QUAI comprimate;

- frigiditate – se recomanda administrarea a 1-3 lingurite de tinctura diluate in 100ml de apa (jumatate de pahar), in doza unica, la nevoie; 

- hipertensiune arteriala – cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure succesive de 3 luni, cu o luna pauza intre ele;

- boli venerice (gonoree, sifilis, chlamidya, etc), anexita si metroanexita – cate ½-1 lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 2 luni dupa care, se face pauza 2-3 saptamani, iar apoi tratamentul se poate relua daca este necesar.