Tinctura de Armurariu

10.50 lei
9
+

 

TINCTURA DE ARMURARIU

(Silybum marianum)

 

TINCTURA DE ARMURARIU este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din semintele plantei Silybum marianum, acestea fiind utilizate in medicina traditionala in afectiuni ale ficatului.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp. 

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

INTERN: antihepatotoxica, regeneranta a celulelor hepatice, hepatoprotectoare, tonica amara, hipocolesterolemianta, antitumorala, antiproliferativa, galactogoga, neurotrofica, neuroprotectoare, antioxidanta, sustine activitatea hepatica si renala, protejand aceste organe impotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

 

EXTERN: antitumorala.

 

Indicatii

 

INTERN

se utilizeaza ca adjuvant in: insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, intoxicatii cu ciuperci, tumori cu diverse localizari, dispepsie; se asociaza preventiv cu medicamente care prezinta potential hepatotoxic.

 

EXTERN

se utilizeaza ca adjuvant in tumori ale pielii.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la armurariu, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: armurariu (Silybum marianum)-semen (27%). 

Solventi: apa, alcool etilic 45% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: silimarina – un flavonoid complex extras din seminte, un amestec de 7 flavonolignani (silibina A, silibina B, isosilibina A, isosilibina B, isosilicristina, silidianina, silicristina) si un flavonoid taxifolin,, care contribuie la proprietatile hepatoprotective, flavonoli (quercetol), acid fumaric, etc.

 

Administrare

INTERN:  Adulti: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

Se aplica sub forma de comprese cu solutie diluata care se mentin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Solutia diluata se obtine prin adaugarea a ½-1 lingurita de tinctura la 50 ml apa (¼ de pahar). Inaintea administrarii produsului se recomanda ca, persoanele care au o piele sensibila, sa aplice o crema cu extract de plante, argila sau rasina.