Tinctura de Aloe

10.50 lei
6
+

 

TINCTURA DE ALOE

(Aloe vera)

TINCTURA DE ALOE este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din frunze proaspete de Aloe vera. Desi exista aproximativ 400 de specii de aloe, conform ultimelor cercetari medicale in domeniu, Aloe vera este specia cu cea mai mare eficienta, ea continand peste 150 de substante bioactive.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

 

Actiuni

 

INTERN:

antiinflamatoare, detoxifianta, laxativa, reechilibranta a florei intestinale, hepatoprotectoare, imunostimulenta, antioxidanta, antibacteriana, antifungica, antivirala, hipocolesterolemianta, hipoglicemianta (in diabetul zaharat de tip II), antihelmintica, emenagoga, analgezica, remineralizanta, regeneranta celulara, antitumorala, stimulenta a secretiei de interferon, cicatrizanta, antireumatica, vitaminizanta, prezinta efecte radioprotectoare (la pacientii care fac radioterapie).

 

EXTERN:

antiinflamatoare, analgezica, antiseptica, cicatrizanta.

 

Indicatii

 

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: constipatie, diskinezie biliara, colecistita cronica, pancreatita, diabet zaharat de tip II, hipercolesterolemie, obezitate, anemie, astm, bronsite, sinuzite, alergii, tumori.

 

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: contuzii, entorse, luxatii, fracturi, tendinite, artrite, reumatism, eruptii tegumentare, eczeme.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Inflamatii intestinale acute (boala Crohn, colita ulceroasa), abdomen chirurgical acut, apendicita, dureri abdominale, alergie la Aloe vera, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

A se consuma cu prudenta si numai la recomandarea medicului in caz de administrare concomitenta de medicamente antiaritmice, diuretice, antidiabetice, digitalice (glicozide cardiotonice).

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: aloe (Aloe vera)-folium (44%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:2

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: aloine A si B, aloinozidele A si B, aloerezine A, B si C, polizaharide, steroli, aloe-emodina, lectine, polipeptide, saponine, glicoproteine, acid salicilic, vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E), saruri minerale (Ca, Mn, Na, Cu, Mg, K, Zn, Cr, Fe), aminoacizi (dintre care 7 esentiali), enzime, etc.

 

Administrare

INTERN: Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii intre 7 si 14 ani: cate 3-10 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa sau ceai (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

Se aplica sub forma de comprese cu solutie diluata, care se mentin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Solutia diluata se obtine prin adaugarea a ½-1 lingurita de tinctura la 50 ml apa (¼ de pahar). Inaintea administrarii produsului se recomanda ca, persoanele care au o piele sensibila, sa aplice o crema cu extract de plante, argila sau rasina.