Tinctura de Afin

10.50 lei
5
+

 

 

Descriere

 

TINCTURA DE AFIN

(Vaccinium myrtillus)

 

TINCTURA DE AFIN este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din partile aeriene ale plantei Vaccinium myrtillus, aceasta fiind utilizata in medicina traditionala in afectiuni oculare si diabet zaharat.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

In comparatie cu metoda clasica de productie, Dacia Plant foloseste un procedeu de extractie repetata, care permite obtinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

 

Actiuni

 

INTERN:

astringenta, antidiareica, antihemoragica, antiseptica intestinala si urinara, hipoglicemianta, capilaroprotectoare (protejeaza vasele capilare), antiinflamatoare.

 

EXTERN:

astringenta, antiseptica.

 

Indicatii

 

INTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: hiperglicemie, diaree, enterita, enterocolita, colita de fermentatie, colita de putrefactie, fragilitate capilara, hemoroizi, diabet zaharat, retinopatie diabetica, infectii urinare, guta, reumatism, hiperuricemie (exces de acid uric in sange).

 

EXTERN:

se utilizeaza ca adjuvant in: hemoroizi.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la afin, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

Precautii

 

Persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent vor fi tinute sub stricta supraveghere, prin inregistrarea zilnica a valorilor glicemiei si ajustarea dozelor de insulina in functie de noile valori obtinute.

Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

 

 

Compozitie

Plante: afin (Vaccinium myrtillus)-herba (27%).

Solventi: apa, alcool etilic 40% vol.

Raport planta/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

COMPOZITIE CHIMICA:

Produsul vegetal contine: taninuri catehice (catechol, epicatechol), flavonoide (hiperozida, quercitrozida), acizi polifenolcarboxilici, acizi organici, alcaloizi chinolizidinici (mirtina, epimirtina), saruri de mangan, saruri de crom, etc.

 

Administrare

INTERN:

Adulti: cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

In hemoroizi se aplica extern sub forma de comprese sau badijonaj cu solutia diluata, obtinuta prin adaugarea unei lingurite cu tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar).