Stimularea lactatiei (Fii fericita daruind!)

22.00 lei
198
+

Rezistenta la boli, formarea de anticorpi, prevenirea alergiilor, dezvoltare emotionala armonioasa si cresterea coeficientului de inteligenta, sunt doar cateva dintre beneficiile de neinlocuit ale laptelui matern. Mai ales in primul an de viata, laptele matern este prima si cea mai importanta optiune de hranire pentru bebelus. Adesea insa, o serie de factori, precum confruntarea cu stresul, consumul insuficient de lichide, hranirea deficitara, o atmosfera emotionala tensionata, alaptarea rara sau insuficienta, necunoasterea pozitiei corecte de alaptare, etc., pot sa afecteze proaspata mamica si astfel sa determine scaderea lactatiei, generand un nou motiv de tensiune si ingrijorare. 

Imediat dupa identificarea si eliminarea, pe cat posibil, a factorilor perturbatori ai lactatiei, primul ajutor eficient il reprezinta utilizarea suplimentelor naturale pe baza de plante de leac. 

Comprimatele Stimularea lactatiei din gama Mami, sunt nedaunatoare pentru mama si copil, complet naturale si contin plante cu efecte galactogoge si estrogenice, de diminuare a stresului, care totodata reduc posibilitatea de aparitie a colicilor la sugari. 

Utilizarea zilnica a acestui produs, corelata cu consumul unei cantitati suficient de mari de lichide (2-3 litri pe zi), genereaza efecte sesizabile inca din primele zile de utilizare.

Actiuni

galactogog (produce cresterea secretiei lactate), estrogenic, emenagog (declanseaza ciclul menstrual), afrodiziac, antispastic, anticolitic, tonic digestiv, carminativ, antiseptic intestinal, diuretic.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant pentru cresterea secretiei lactate la lehuze.

REACTII ADVERSE: pot aparea alergii cutanate.

Contraindicatii

sarcina, alergie la oricare dintre componentele produsului.

Precautii

a se evita expunerea la soare sau la radiatii UV pe perioada administrarii, datorita fenomenului de fotosensibilizare.

 

Compozitie

Plante: shatavari (120mg), anason- extract 20:1 (100mg), marar (100mg), roinita (100mg), fenicul (80mg)

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil.

SHATAVARI (Asparagus racemosus) Shatavari este, prin excelenta, o planta a feminitatii, denumirea sa sanscrita insemnand ''cea care poate sa tina 100 de barbati''. In India este folosita de mii de ani, avand un potential exceptional de stimulare hormonala feminina, datorat continutului ridicat de fitoestrogeni, care imprima plantei eficienta terapeutica. In compozitia sa au fost identificate urmatoarele substante bioactive: saponine steroidice (shatavarinele I-IV), asparagozidele 1-8, alcaloizi, asparagamina, proteine, izoflavone, racemosol, polizaharide, mucilagii. Saponinele steroidice sunt responsabile de actiunea estrogenica a plantei, ele determinand cresterea secretiei de prolactina si ACTH, cu marirea secretiei lactate (efectul galactogog) la femeile care alapteaza. Extractul din radacina de Shatavari determina dezvoltarea glandelor mamare, fiind eficient si in caz de infertilitate (la femei), tulburari menstruale (amenoree, dismenoree), menopauza, in plus, avand efect afrodiziac si adaptogen.

ANASON (Pimpinella anisum) Este una dintre cele mai vechi plante aromatice cunoscute si utilizate in scopuri medicinale. Anasonul a fost utilizat in Egiptul Antic inca din anul 1500 i.C., iar romanii l-au folosit pentru stimularea digestiei. In compozitia plantei au fost identificate urmatoarele principii active: ulei esential (alcatuit din anetol, estragol, dianetol, α si β-pinen, limonen, anisol, linalool, terpineol, vanilina, acid anisic), cumarine (umbeliferona), furanocumarine (bergapten), flavone, proteine, zaharuri, etc. Anasonul prezinta actiune estrogenica, avand efect emenagog (de declansare a ciclului menstrual) si galactogog (cresterea secretiei de lapte la lehuze). 

MARAR (Anethum graveolens) Mararul este o planta care amplifica feminitatea, avand o compozitie bogata in ulei esential (alcatuit din carvona, limonen, miristicina si dilapiol) si fitoestrogeni. Mararul actioneaza la nivelul aparatului reproducator feminin pentru corectarea carentelor estrogenice la femeile care se confrunta cu o estompare a caracterelor feminine, frigiditate, tulburari menstruale, hipoplazie mamara si menopauza. De asemenea, prezinta si efect galactogog, prin cresterea secretiei lactate la femeile care alapteaza. 

ROINITA (Melissa officinalis) Roinita are o compozitie bogata, formata din ulei esential (alcatuit din citral, citronelal, citronelol, linalool, geraniol, acetat de linalil), acid rozmarinic, acid cafeic, acid clorogenic, triterpene (acid ursolic si oleanolic), flavonozide, cumarine, mucilagii si rezine. Actiunea terapeutica a plantei se datoreaza acetatului de linalil si citralilor, componente ale uleiului esential care actioneaza asupra sistemului limbic, producand un efect de reglare psihoemotionala si de ameliorare a distoniilor neurovegetative.

FENICUL (Foeniculum vulgare) Feniculul este o planta aromata, de origine mediteraneana, folosita din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale medicinale. Hipocrate, parintele medicinei, recomanda feniculul ca diuretic si emenagog, el fiind insa folosit si pentru proprietatile sale afrodiziace si de stimulare a digestiei. In compozitia plantei au fost identificate urmatoarele substante bioactive: ulei esential (alcatuit din anetol, α si β-pinen, mircen, camfen, estragol, limonen, fenchona), ulei gras, fitosteroli (β-sitosterol, stigmasterol, campesterol, colesterol), triterpene (α-amirenol), cumarine (umbeliferona), furanocumarine (bergapten, imperatorina), acid cafeic, acid clorogenic, tocoferol, vitamina C, etc. Feniculul este o planta cu actiune estrogenica si galactogoga, fiind utilizat ca si adjuvant in tulburari menstruale (amenoree, oligomenoree, dismenoree), hipoplazie mamara, hirsutism, menopauza, si pentru cresterea lactatiei la femeile care alapteaza.