Spirulina si Catina comprimate 1+1 Cadou

23.38 lei
196
+

 

 

Actiuni

 

remineralizant, vitaminizant, reglator al metabolismului celular, regenerator, reintineritor, antioxidant, tonic al glandelor sexuale.

 

Indicatii

 

 se utilizeaza ca adjuvant in: convalescenta, devitalizare, astenie fizica si psihomentala, efort intelectual sustinut (studenti, elevi, intelectuali), lauze, incetinirea procesului de imbatranire, regenerator post chimioterapie si cobaltoterapie, cresterea performantelor sportive, hepatite acute si/sau cronice, ciroza hepatica, obezitate, anemii, distonie neurovegetativa, stress, carenta de saruri minerale, disfunctii sexuale, boli oftalmologice degenerative (glaucom, cataracta, retinopatii) si in geriatrie.

 

Contraindicatii

 

alergie la oricare dintre componentele produsului.

 

Precautii

 

la pacientii care sufera de edeme si in sarcina se administreaza numai cu recomandarea medicului.

 

 

Compozitie

spirulina (350mg), catina (150mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, stearat de magneziu, aerosil.

SPIRULINA (Spirulina platensis)

Algele au fost primele forme de viata de pe Pamant, ele fiind organisme aflate la granita dintre regnul vegetal si cel animal. Spirulina face parte din clasa cianobacteriilor sau algelor albastre-verzi, care traiesc in apele calde si alcaline, din diverse zone geografice. Ea a aparut cu aproximativ 3,5 milioane de ani in urma, avand forma spiralata si culori ce variaza intre verde inchis si verde-albastrui. Se considera ca pana in secolul al XVI-lea spirulina a reprezentat o sursa de hrana pentru azteci si mesoamericani, ea avand o concentratie mare de proteine si o valoare nutritiva ridicata. Spirulina are o compozitie bogata in: proteine, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic), beta-caroten, vitamina E, saruri minerale (fier, calciu, zinc, potasiu, magneziu, seleniu, cupru si sodiu), acizi grasi, phycocianina, clorofila, etc. Sub forma uscata, 100g spirulina contine 60 - 70g proteine (de 3 ori mai mult decat carnea de porc, de 2 ori mai mult decat carnea de vita si de peste 1,5 ori mai mult decat boabele de soia), fiind usor asimilata de organismul uman.

CATINA (Hippophae rhamnoides)

Catina este un arbust spinos care creste incepand de la nisipurile litorale pana in regiunile muntoase. Catina a fost folosita de secole in Mongolia, China si Tibet, primul text tibetan referitor la utilizarea terapeutica a plantei datand din secolul al VIII-lea i. Ch. In medicina traditionala rusa, catina se utilizeaza in tratamentul topic al bolilor de piele si oculare. Fructul de catina contine de 2 ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele, el constituind o importanta sursa de vitamina C. Planta mai contine: vitaminele B1, B2, E, P, PP, provitamine D, carotenoide (α si β-caroten, licopina, zeaxantina), acid folic, flavonoide (quercetina, kaempferol, siringetina, isoramnetina, miricetina), proantociani, acizi fenolici (galic, protocatechic, vanilic, salicilic, cinamic, cafeic, ferulic, p-cumaric), trans-resveratrol, acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), lipide (gliceride ale acizilor palmitic, oleic, linoleic, linolenic), oligoelemente (Ca, P, Mg, K, Fe, Na), steroli (β-sitosterol), zaharuri, etc.