Spirulina comprimate

17.39 lei
195
+

 

SPIRULINA 

(Spirulina platensis)

Aminoacizi esentiali

 

 

Algele au fost primele forme de viata de pe Pamant, ele fiind organisme aflate la granita dintre regnul vegetal si cel animal. Spirulina face parte din clasa cianobacteriilor sau algelor albastre-verzi, care traiesc in apele calde si alcaline, din diverse zone geografice. Ea a aparut cu aproximativ 3,5 milioane de ani in urma, avand forma spiralata si culori ce variaza intre verde inchis si verde-albastrui. Se considera ca pana in secolul al XVI-lea spirulina a reprezentat o sursa de hrana pentru azteci si mesoamericani, ea avand o concentratie mare de proteine si o valoare nutritiva ridicata. Spirulina are o compozitie bogata in: proteine, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic), beta-caroten, vitamina E, saruri minerale (fier, calciu, zinc, potasiu, magneziu, seleniu, cupru si sodiu), acizi grasi, phycocianina, clorofila, etc. Sub forma uscata, 100g spirulina contine 60 - 70g proteine (de 3 ori mai mult decat carnea de porc, de 2 ori mai mult decat carnea de vita si de peste 1,5 ori mai mult decat boabele de soia), fiind usor asimilata de organismul uman.

Actiuni

 

remineralizant, vitaminizant, reglator al metabolismului celular, regenerator, reintineritor, antioxidant, tonic al glandelor sexuale, scade colesterolul si trigliceridele.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: convalescenta, devitalizare, efort intelectual sustinut (studenti, elevi, intelectuali), lauze, incetinirea procesului de imbatranire, regenerator post chimioterapie si cobaltoterapie, cresterea performantelor sportive, hepatite acute si/sau cronice, ciroza hepatica, obezitate, anemii, distonie neurovegetativa, stress, carenta de saruri minerale, disfunctii sexuale, boli oftalmologice degenerative (glaucom, cataracta, retinopatii) si in geriatrie.

 

Contraindicatii

 

alergie la Spirulina.

 

Precautii

 

la persoanele care sufera de edeme si in sarcina se administreaza numai cu recomandarea medicului.

 

 

Compozitie

spirulina (625mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, stearat de magneziu, aerosil.