Sanatatea venelor

5.80 lei
85
+

Actiuni

scade permeabilitatea si creste rezistenta capilarelor sanguine, creste debitul venos si limfatic, reduce retentia de lichide, venotonica, anticoagulanta, antiagregant-plachetara, antiinflamatoare, diuretica, vasodilatatoare

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: afectiuni vasculare (varice, hemoroizi, flebita, tromboza, tromboflebita, insuficienta venoasa cronica, fragilitate capilara), edeme la nivelul membrelor inferioare, congestie limfatica

Contraindicatii

sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului

sulfina-galbena (Melilotus officinalis)- partea aeriana (40%), cretusca (Filipendula ulmaria)- partea aeriana (30%), citrice (Citrus sp.)- coaja (10%), ginkgo biloba (Ginkgo biloba)- frunze (10%), hrisca (Fagopyrum esculentum)- seminte (10%).

 

Adulti: 

-macerat la rece – se prepara dintr-o lingurita cu pulbere (obtinuta prin macinarea plantelor cu o rasnita electrica) adaugata la 250ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese.

-infuzie – se prepara din 2 lingurite cu plante adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine la temperatura camerei timp de 15min., apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese. 

-pulbere cu administrare sublinguala – plantele se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa. 

Se recomanda utilizarea in cure de 3 luni, urmate de o pauza de 30 de zile.