Sanatatea cailor respiratorii

5.80 lei
75
+

Are efecte expectorante si antiinflamatoare, fiind recomandat ca adjuvant in bronsite acute si cronice, traheite, traheo-bronsite, catar bronsic, tuse de diverse etiologii, viroze respiratorii, stari gripale.

Actiuni

antiseptica respiratorie, decongestionanta a cailor respiratorii, bronhodilatatoare, secretolitica (scade secretiile bronsice), expectoranta, antiinflamatoare, antispastica

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: bronsite acute si cronice, traheite, traheo-bronsite, catar bronsic, tuse de diverse etiologii, viroze respiratorii, stari gripale

Contraindicatii

sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului

pin (Pinus sylvestris) - muguri (20%), cimbrisor (Thymus serpyllum) - partea aeriana (15%), eucalipt (Eucalyptus globulus) - frunze (15%), isop (Hyssopus officinalis) - partea aeriana (15%), plop (Populus nigra) - muguri (15%), anason-stelat (Illicium verum) - fructe (8%), pippali (Piper longum) - fructe (7%), menta (Mentha piperita) - partea aeriana (5%).

 

Adulti si tineri peste 14 ani: 

-macerat la rece – se prepara dintr-o lingurita cu pulbere (obtinuta prin macinarea plantelor cu o rasnita electrica) adaugata la 250ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese.

-infuzie – se prepara din 2 lingurite cu plante adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine la temperatura camerei timp de 15min., apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese. 

-pulbere cu administrare sublinguala – plantele se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa. 

Copii 7-13 ani: 

-infuzie – se prepara dintr-o lingurita cu plante adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine la temperatura camerei timp de 15min., apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza cate ½-1cana cu infuzie de 3 ori pe zi, cu 30min. inainte de mese. 

In afectiunile cronice se recomanda utilizarea produsului in cure de 3 luni, urmate de o pauza de 30 de zile.