Salix 500 (Aspirina vegetala)

22.00 lei
194
+

 Salcia este o planta utilizata inca din antichitate, egiptenii si asirienii folosind scoarta arborelui pentru a indeparta durerea si inflamatia. Salcia era, de asemenea, recomandata in durerile din timpul nasterii de catre Hippocrate si Dioscoride, unii dintre cei mai renumiti medici ai antichitatii. Planta este considerata a fi sursa originala a aspirinei deoarece, in anul 1838, din scoarta de salcie a fost extras pentru prima data acidul salicilic din care, in Germania, a fost obtinuta ulterior pe cale de sinteza, aspirina. 

Specialistii Dacia Plant au realizat asocierea extractului din scoarta de salcie cu uleiul esential de pin, datorita proprietatilor antiinflamatoare si antiseptice respiratorii ale acestuia, marind astfel eficacitatea produsului.

Actiuni

ACTIUNI MAJORE: antiinflamatoare, analgezica.

ALTE ACTIUNI: antipiretica, antiseptica respiratorie, antioxidanta, usor sedativa.

FARMACOCINETICA:

La nivelul ficatului, salicozida si substantele inrudite sunt metabolizate sub actiunea sistemului citocrom P-450 la acid salicilic. Procesul de metabolizare a combinatiilor salicilice din extractul de salcie este mult mai lent decat in cazul aspirinei, ceea ce determina prelungirea duratei de actiune a substantelor bioactive din planta. Actiunea farmacodinamica a 270mg extract de salcie este echivalenta cu cea obtinuta prin administrarea a 500mg de aspirina (acid acetilsalicilic) deoarece, la obtinerea efectului, contribuie tot fitocomplexul.

 

Indicatii

Se utilizeaza ca adjuvant in: dureri reumatice, articulare si musculare, dureri de spate, nevralgii, dureri de cap, raceala, dureri menstruale, dureri dentare, traumatisme.

Contraindicatii

Tulburari grave ale functiilor hepatice si renale, deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza, copii si adolescenti cu boli febrile, sarcina, alaptare, alergie la aspirina sau la salicilati, alergie la oricare dintre componentele produsului. 

Efecte adverse: rareori pot aparea greturi usoare.

Precautii

La persoanele cu astm bronsic, teren alergic, hemoragii, hemofilie sau aflate in tratament cu anticoagulante, se administreaza numai cu recomandarea medicului. Se administreaza cu prudenta la persoanele cu ulcer gastric si duodenal.

 

Compozitie

Compozitie/comprimat (800mg) Ingrediente active: salcie (Salix alba)-extract cu 15% salicozida (salicina) 270mg. Ulei esential: pin (Pinus sylvestris) 

Ingrediente inactive: stearat de magneziu, aerosil, celuloza microcristalina. 1 comprimat contine 40mg de salicina.

Compozitie chimica:

derivati de alcool salicilic (salicozida, salirepozida, salicortozida, populozida), saligenol (alcool salicilic), acid salicilic, α si β-pinen, limonen, δ si γ-cadinen, chamazulena, etc.