Renostim (Rinichi sanatosi) comprimate 1+1 Cadou

25.00 lei
191
+

 

 

Rinichii sunt organe pereche de forma unor boabe de fasole, situati de o parte si de alta a coloanei vertebrale, la nivelul primelor vertebre lombare. In organism rinichii indeplinesc trei functii importante: filtrarea sangelui si producerea urinii, reglarea concentratiei de minerale, electroliti (sodiu, calciu, potasiu) si a cantitatii de lichid din corp precum si reglarea tensiunii arteriale, aceasta din urma fiind realizata prin producerea de hormoni (renina). Cele mai frecvente boli localizate la nivelul tractului urinar sunt infectiile si litiaza urinara. Infectiile urinare se datoreaza contaminarii cu microorganisme patogene, cel mai des intalnite fiind infectiile cauzate de bacterii gram negative (Escherichia coli, Proteus, Klebsiella). Litiaza urinara consta in formarea de calculi pe tractul urinar ce provin din substantele chimice prezente in urina (saruri minerale, oxalati si acid uric). Crizele de litiaza urinara se datoreaza deplasarii calculilor pe tractul urinar si se manifesta prin dureri violente.

Produsul RENOSTIM se adreseaza afectiunilor ce apar la nivelul tractului urinar si reprezinta o asociere de plante cu actiune antimicrobiana, litotriptica, antiinflamatoare si antispastica.

 

Actiuni

 

ACTIUNI MAJORE:

antiseptic urinar, litotriptic, diuretic (cu eliminare de acid uric), antiinflamator, antispastic, hemostatic, analgezic.

 

ALTE ACTIUNI:

antiseptic intestinal si respirator, bronhodilatator, hipocolesterolemiant, depurativ.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: infectii urinare (cistite, pielocistite, pielonefrite), calculi urinari, edeme, anurie, oligurie, hematurie (prezenta sangelui in urina), guta, sindrom entero-renal (infectie globala a intestinului si rinichilor, cu manifestari inflamatorii).

 

Contraindicatii

 

alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

 

Precautii

 

in sarcina si alaptare se administreaza cu recomandarea medicului.

 

 

Compozitie

Plante: coada-calului (250mg), merisor (120mg), mesteacan (120mg), ulei esential de anason (5mg), ulei esential de ienupar (5mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, lactoza, aerosil.

COADA-CALULUI (Equisetum arvense) Coada calului este o planta utilizata inca din antichitate pentru tratarea diferitelor boli, ea fiind recunoscuta in special datorita propietatilor ei hemostatice. In compozitia sa au fost identificate: flavonoide (equisetina, luteolina si kaempferol), saponine (equisetonina), steroli (β-sitosterol, campesterol) si un ulei esential, substante bioactive cu actiune diuretica, antiseptica urinara, hemostatica si antiinflamatoare. Planta mai prezinta si proprietati antiacide, bronhodilatatoare si expectorante.

MERISOR (Vaccinum vitis-idaea) Merisorul este un arbust pitic raspandit in zonele montane, la altitudini de peste 1300m. Frunzele de merisor contin: arbutozida, metilarbutozida, arbutina, fraxina, flavonoide si antocianidine, substante bioactive cu actiune antiseptica urinara, diuretica si antiinflamatoare. Planta mai prezinta proprietati astringente, antioxidante si expectorante.

MESTEACAN (Betula pendula)

Mesteacanul este un arbore foios cu scoarta alba si neteda, care rezista in cele mai grele conditii de clima, sol sau altitudine. Frunzele de mesteacan contin: saponozide triterpenice (betulinol, aldehida betulinica, acid betulinic si acid platanic), flavonozide si ulei esential (alcatuit din salicilat de metil, α si β-betulinol, α si β-cariofilen), substante bioactive cu actiune, antiseptica urinara, antibacteriana (fata de Escherichia coli) si diuretica (cu eliminare de acid uric), care permit administrarea plantei ca adjuvant in infectii si litiaza urinara, edeme si guta. Alte actiuni ale plantei: antiseptic intestinal, hipocolesterolemiant si depurativ.

ULEI ESENTIAL DE ANASON (Anisi aetheroleum) Uleiul esential de anason (alcatuit din: anetol, anisol, farnesol, terpineol si acid anisic) prezinta actiune antimicrobiana si antispastica.

ULEI ESENTIAL DE IENUPAR (Juniperi aetheroleum) Uleiul esential de ienupar (alcatuit din: limonen, α si β-pinen, sabinen, mircen si β-cariofilen), prezinta actiune diuretica, litotriptica, antimicrobiana, antiinflamatoare, analgezica si antispastica.