Renostim (Puternic antiinfectios si tonic renourinar)

13.00 lei
168
+

 

 

RENOSTIM

Antiseptic urinar. Stimuleaza activitatea renala.

Rinichii sunt organe pereche de forma unor boabe de fasole, situati de o parte si de alta a coloanei vertebrale, la nivelul primelor vertebre lombare. In organism, rinichii indeplinesc trei functii importante: filtrarea sangelui si producerea urinii, reglarea concentratiei de minerale, electroliti (sodiu, calciu, potasiu) si a cantitatii de lichid din corp, precum si reglarea tensiunii arteriale, aceasta din urma fiind realizata prin producerea de enzime (renina). Cele mai frecvente boli localizate la nivelul tractului urinar sunt infectiile si litiaza urinara. Infectiile urinare se datoreaza contaminarii cu microorganisme patogene, cel mai des intalnite fiind infectiile cauzate de bacteriile gram negative (Escherichia coli, Proteus, Klebsiella). Litiaza urinara se datoreaza cresterii concentratiei de saruri minerale (oxalati, fosfati) si acid uric in urina, ceea ce, la nivelul aparatului urinar, conduce la formarea de calculi. Crizele de litiaza urinara se datoreaza deplasarii calculilor pe tractul urinar si se manifesta prin dureri violente, ce pot fi insotite de greata si voma.

RENOSTIM este o solutie hidroalcoolica, obtinuta dintr-un amestec de plante cu actiune antimicrobiana, litotriptica, antispastica si antiinflamatoare, care se adreseaza afectiunilor ce apar la nivelul tractului urinar.

 

Actiuni

 

MAJORE:

antiseptic urinar, litotriptic, diuretic (cu eliminare de acid uric), antiinflamator, antispastic, hemostatic, analgezic.

 

ALTE ACTIUNI:

antiseptic intestinal si respirator, bronhodilatator, hipocolesterolemiant, depurativ.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: infectii si inflamatii ale tractului urinar (cistite, pielonefrite, glomerulonefrite), calculi urinari, edeme, anurie, oligurie, hematurie (prezenta sangelui in urina), guta, sindrom entero-renal (infectie globala a intestinului si rinichilor, cu manifestari inflamatorii).

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

 

Compozitie

Plante in urmatoarele proportii: ienupar (Juniperus communis)-fructus (30%), mesteacan (Betula pendula)-folium (20%), coada-soricelului (Achillea millefolium)-herba (20%), ceapa (Allium cepa)-bulbus (10%), ghimpe(Xanthium spinosum)-herba (10%), coada-calului (Equisetum arvense)-herba (10%).

Excipienti: apa, alcool etilic 75% vol.

IENUPAR (Juniperus communis)

Ienuparul este un arbust conifer, cu frunze aciculare, rezistent la ger si la seceta. Fructele de ienupar prezinta o puternica actiune antiseptica urinara, diuretica (cu eliminare de acid uric) si antiinflamatoare, care permite administrarea sa ca adjuvant in infectii si litiaza urinara, edeme si guta. Substantele bioactive raspunzatoare de actiunea farmacologica sunt: α si β-cedren, α si β-pinen, camfen, sabinen, limonen, α-terpineol, geraniol, eudesmol, quercitina si juniperina. Alte proprietati: antiseptic intestinal si respirator, analgezic, depurativ si bronhodilatator.

MESTEACAN (Betula pendula) Mesteacanul este un arbore foios cu scoarta alba si neteda, care rezista in cele mai grele conditii de clima, sol sau altitudine. Frunzele de mesteacan contin: saponozide triterpenice (betulinol, aldehida betulinica, acid betulinic si acid platanic), flavonozide si ulei esential (alcatuit din salicilat de metil, α si β-betulinol, α si β-cariofilen), substante bioactive cu actiune, antiseptica urinara, antibacteriana (fata de Escherichia coli) si diuretica (cu eliminare de acid uric), care permit administrarea plantei ca adjuvant in infectii si litiaza urinara, edeme si guta. Alte proprietati: antiseptic intestinal, hipocolesterolemiant si depurativ.

COADA-SORICELULUI (Achillea millefolium) Coada-soricelului este o planta utilizata din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala. Planta contine: un ulei esential (alcatuit din achilina, achilicina, milefina si matricina), flavone, taninuri si β-sitosterol, substante bioactive cu proprietati antiinflamatoare, antispastice, calmante, hemostatice si bactericide.

CEAPA (Allium cepa)

Ceapa este o planta cunoscuta si folosita de mii de ani atat in alimentatie cat si in medicina traditionala. In compozitia sa au fost identificati: compusi sulfurati (sulfoxizi, derivati de cisteina, disulfuri, cepene, tiosulfinati) si flavonoide, substante bioactive cu actiune antimicrobiana si diuretica. Alte proprietati: expectorant, usor hipoglicemiant, antiagregant- plachetar, fibrinolitic, antiastmatic si vermifug.

GHIMPE (Xanthium spinosum)

Ghimpele este o planta utilizata in medicina traditionala in afectiuni ale prostatei. In compozitia plantei au fost identificate substante bioactive cu actiune diuretica si antiseptica urinara (asupra colibacililor si Proteus vulgaris): lactone sesquiterpenice (xantatina si xantinina), flavone, saponozide si taninuri catehice. Alte proprietati: cicatrizant si decongestiv la nivelul prostatei.

COADA-CALULUI (Equisetum arvense)

Coada-calului este o planta utilizata inca din antichitate pentru tratarea diferitelor boli, ea fiind recunoscuta in special datorita proprietatilor ei hemostatice. In compozitia sa au fost identificate: flavonoide (equisetina, luteolina si kaempferol), saponine (equisetonina), steroli (β-sitosterol, campesterol) si un ulei esential, substante bioactive cu actiune diuretica, antiseptica urinara, hemostatica si antiinflamatoare. Alte proprietati: antiacid, bronhodilatator si expectorant.