Reglator al Tensiunii (O circulatie usoara)

13.00 lei
166
+

 

 

REGLATOR AL TENSIUNII

Normalizeaza eficient tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala reprezinta presiunea pe care sangele o exercita asupra peretilor vasculari in timpul contractiilor si a relaxarii inimii. Tensiunea arteriala are doua valori: o valoare mai mare, data de presiunea sistolica (cand inima se contracta) si o valoare mai mica, data de presiunea diastolica (cand inima se relaxeaza). Valorile normale ale tensiunii arteriale sunt cuprinse intre 120 si 139 mm coloana de mercur pentru presiunea sistolica si intre 80 si 89 mm coloana de mercur pentru presiunea diastolica, valoarea optima fiind 120/80 mm Hg. Hipertensiunea arteriala reprezinta cresterea tensiunii arteriale peste limitele normale (cu valori care depasesc 140/90 mm Hg), fiind cea mai raspandita boala cronica. Factorii care favorizeaza aparitia hipertensiunii arteriale sunt: ereditari, psiho-emotionali, aportul excesiv de sare, boli ale glandelor suprarenale, consumul excesiv de cafea si alcool, fumatul, obezitatea, etc.

In functie de etiologie se deosebesc:

-hipertensiune arteriala esentiala sau primara (de cauze necunoscute) – peste 90% din cazuri;

-hipertensiune arteriala secundara (de cauze cunoscute).

In functie de evolutia bolii, hipertensiunea arteriala poate avea 3 stadii:

-stadiul I (usoara) – cu valori cuprinse intre 140-159 mm Hg tensiunea sistolica si 90-99 mm 

                                Hg tensiunea diastolica;

-stadiul II (moderata) – cu valori cuprinse intre 160-179 mm Hg tensiunea sistolica si 

                                     100-109 mm Hg tensiunea diastolica;

-stadiul III (severa) – cu valori care depasesc 180/110mm Hg.

Crizele de hipertensiune arteriala se manifesta prin: dureri de cap, senzatie de oboseala, ameteli, vajaituri in urechi, aparitia de pete luminoase sau negre in campul vizual, amorteala si furnicaturi la nivelul extremitatilor, sentiment de disconfort, epistaxis (hemoragii nazale), etc.

Hipertensiunea arteriala netratata poate afecta diverse organe, cum ar fi: creierul, inima, vasele sanguine si rinichii, ea reprezentand un factor de risc major care favorizeaza aparitia accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic, aterosclerozei sau insuficientei renale. Din acest motiv, este imperios necesara masurarea regulata a tensiunii arteriale si administrarea de produse cu actiune hipotensiva.

REGLATOR AL TENSIUNII este o solutie hidroalcoolica, obtinuta dintr-un amestec de plante cu actiune reglatoare a tensiunii arteriale, fiind eficient in terapia adjuvanta atat a hipertensiunii arteriale cat si a afectiunilor cardiovasculare care o insotesc.

 

Actiuni

 

MAJORE:

antihipertensiv, vasodilatator coronarian si periferic, antianginos, antiaritmic, cardiotonic, sedativ.

 

ALTE ACTIUNI:

hipocolesterolemiant, stimulent al circulatiei periferice si cerebrale, antispastic, antiinflamator, coleretic, colagog.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: hipertensiune arteriala, tensiune arteriala oscilanta, hipotensiune arteriala, aritmii cardiace, angina pectorala, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca, afectiuni cardiovasculare pe fond nervos.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului in alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

 

Compozitie

Plante in urmatoarele proportii: paducel (Crataegus monogyna)-fructus (20%), talpa-gastei (Leonurus cardiaca)-herba (20%), traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris)-herba (20%), vasc (Viscum album)-stipites (20%),sunatoare (Hypericum perforatum)-herba (10%), rozmarin (Rosmarinus officinalis)-herba (10%), captalan (Petasites hybridus)-folium et rhizoma (10%).

Excipienti: apa, alcool etilic 55% vol.

PADUCEL (Crataegus monogyna)

Paducelul este o planta utilizata inca din antichitate in cazul afectiunilor cardiovasculare, fiind recomandata de cei mai renumiti medici ai antichitatii, cum ar fi Dioscoride si Plinius cel Batran. Planta contine substante bioactive cu actiune antihipertensiva, vasodilatatoare coronariana, cardiotonica, antiaritmica, antianginoasa si sedativa: flavonozide (hiperozida, rutozida, kaempferol, quercetol, vitexina), proantocianidoli, acizi triterpenici (ursolic, oleanolic, crataegolic) si amine (colina si acetilcolina), care permit administrarea plantei ca adjuvant in hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, angina pectorala, postinfarct miocardic, insuficienta cardiaca, aritmii cardiace sau afectiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos.

TALPA- GASTEI (Leonurus cardiaca)

Talpa-gastei este o planta cunoscuta si utilizata din cele mai vechi timpuri in cazul afectiunilor cardiovasculare. In compozitia plantei au fost identificate substante bioactive cu actiune antihipertensiva, vasodilatatoare, antiaritmica, cardiotonica si sedativa: flavonozide (rutozida, hiperozida, quercitina), alcaloizi (leonurina, stachidrina), iridoide, compusi diterpenici cu structura furanica, heterozide cardiotonice bufadienolidice, saponozide, steroli si uleiuri volatile, care permit administrarea plantei ca adjuvant in hipertensiune arteriala, aritmii si afectiuni cardiace care apar pe fond nervos.

TRAISTA- CIOBANULUI (Capsella bursa-pastoris)

Traista-ciobanului este o planta utilizata in medicina traditionala pentru oprirea hemoragiilor. In compozitia plantei au fost identificate substante bioactive cu actiune reglatoare a tensiunii arteriale: flavonozide, saponozide triterpenice si amine biogene (colina si acetilcolina), care permit administrarea plantei ca adjuvant atat in hipertensiune cat si in hipotensiune arteriala. Alte proprietati: antihemoragic, antidiareic si antiinflamator.

VASC (Viscum album)

Vascul este o planta utilizata in medicina medievala in cazul afectiunilor cardiace si nervoase. Planta contine substante bioactive cu actiune antihipertensiva, bradicardizanta si vasodilatatoare coronariana si periferica: flavonozide, lectine, polipeptide si acizi triterpenici (ursolic si oleanolic). Alte proprietati: antitumoral, antispastic si antiinflamator.

SUNATOARE (Hypericum perforatum)

Sunatoarea este cea mai studiata si utilizata planta, fiind recomandata in cazul tulburarilor psihoemotionale (anxietate, depresie, atacuri de panica, etc). Sunatoarea are in compozitie substante bioactive cu actiune vasodilatatoare si hipotensiva: flavonozide (hiperozida, rutozida, izoquercitrozida), hipericina, pseudohipericina, xantone si ulei esential (alcatuit din α-pinen si cadinen). Alte proprietati: antidepresiv, anxiolitic, antispastic, coleretic, colagog, antiinflamator, astringent si antidiareic.

ROZMARIN (Rosmarinus officinalis)

Rozmarinul este o planta utilizata in medicina traditionala pentru stimularea circulatiei sanguine si imbunatatirea memoriei. Rozmarinul are in compozitie substante bioactive cu actiune antihipertensiva si diuretica: flavonoide (diosmina, diosmetina, hesperidina), ulei esential (alcatuit din 1,8-cineol, limonen, mircen, β-cariofilen), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic) si acid rozmarinic. Alte proprietati: hipocolesterolemiant, antiseptic intestinal si respirator, stimuleaza circulatia cerebrala si periferica, imbunatateste memoria, creste capacitatea de concentrare.

CAPTALAN (Petasites hybridus)

Captalanul era utilizat in Evul Mediu in cazurile de ciuma si febra, iar in secolul al XVII-lea era intrebuintat ca antiastmatic, antitusiv si antispastic. In compozitia plantei au fost identificate substante bioactive cu actiune vasodilatatoare si reglatoare a tensiunii arteriale: petasina, isopetasina si oxopetasina. Alte proprietati: antispastic, antiinflamator, sedativ, normalizeaza activitatea tiroidiana.