Passiflora (Calmant si antistres)

20.00 lei
189
+

PASSIFLORA

(Passiflora incarnata)

Calmant si antistres

Originara de pe continentul american, Passiflora (numita si floarea-pasiunii sau maracuja) este o planta agatatoare, ce poate ajunge pana la 12 m lungime. Passiflora a fost descoperita in Peru, in anul 1569, de catre medicul spaniol Monardes, care a urmarit intrebuintarea plantei la populatia indigena. Dupa intoarcerea sa in “Lumea Veche”, Passiflora a devenit un remediu renumit pentru calitatile sale calmante si sedative, ea fiind utilizata si astazi in diferite tipuri de afectiuni.

Actiuni

sedativ, anxiolitic, antidepresiv, antispastic, anticonvulsivant, hipotensiv.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: anxietate, atacuri de panica, depresie, iritabilitate, insomnie, tensiune psihica, distonie neuro-vegetativa, stres, nevralgii, convulsii, spasme musculare, colici (gastro-intestinale, renale), gastrite si ulcer gastric pe fond de stres, dismenoree, astm, afectiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie si nevroze cardiace, angina pectorala, hipertensiune arteriala).

Contraindicatii

sarcina, alaptare, alergie la Passiflora, intoleranta la lactoza.

Precautii

Se administreaza cu prudenta in cazul soferilor sau al persoanelor care necesita atentie sporita in exercitarea profesiei.

 

Compozitie

Plante: Passiflora (Passiflora incarnata)-flores (500mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

COMPOZITIE CHIMICA

flavonoide, maltol, etilmaltol, cumarine, ulei esential (alcatuit din α-pinen, cumen, limonen), alcaloizi (harman, harmina, harmol), acizi fenolici, heterozide cianogene, aminoacizi, steroli, poliuronide (arabinogalactani), etc.