Noni (Antioxidant si regenerant)

32.00 lei
187
+

(Morinda citrifolia)

-comprimate-

    Originar din insulele Pacificului de Sud, Noni este un arbust tropical din familia Rubiaceae care creste doar in salbaticie, fiind intalnit in padurile extinse din Polinezia, Hawaii, Tahiti si Malaezia. Noni este una din cele mai importante plante medicinale traditíonale polineziene, fiind utilizata de peste 2000 de ani pentru o mare varietate de afectiuni. 

    Fructul de noni este supranumit si ''regele fructelor'' datorita substantelor bioactive deosebit de valoroase care ii confera urmatoarele proprietati: induce formarea de endorfine, prezentand actiune analgezica si antidepresiva (prin xeronina), favorizeaza mentinerea nivelelor de serotonina si melatonina, ajutand astfel la reglarea somnului si la mentinerea unei stari de buna dispozitie (prin scopoletina), sustine metabolismul proteic si forta vitala a corpului (prin aportul de aminoacizi, vitamine si saruri minerale), reduce nivelul de oxidare al grasimilor din organism, accelereaza formarea de monoxid de azot, avand ca efect vasodilatatia arteriala, confera un efect adaptogen necesar omului modern din zilele noastre.

Actiuni

imunostimulenta, antitumorala, antiangiogenica, antioxidanta (inhiba oxidarea LDL-colesterolului), antiinflamatoare, analgezica, detoxifianta, antibacteriana, antihelmintica (contra Ascaris lumbricoides), imbunatateste metabolismul glucozei.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: imunitate scazuta, dureri articulare si musculare (reumatice, posttraumatice, etc), dureri dentare, deficit de saruri minerale si vitamine, cresterea glicemiei, cresterea colesterolului, reducerea stresului oxidativ, perturbari induse de stres.

In medicina traditionala este recomandat ca: depurativ, adaptogen, remineralizant, in stari de oboseala cronica, convalescenta, senilitate, dureri de cap, tulburari digestive, inapetenta, constipatie, tulburari de atentie si concentrare la copii, hipoacuzie, dependenta de alcool, tutun, etc.

Contraindicatii

boli autoimune, transplant de organe, hipekaliemie, insuficienta renala, asocierea cu diuretice care economisesc potasiu, sarcina, alaptare, alergie la noni.

 

Compozitie

Ingrediente active: Noni (Morinda citrifolia) extract apos (maltodextrina) 10:1 din fructe (500mg). Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, stearat de magneziu, aerosil.

COMPOZITIE CHIMICA:

polizaharide, derivati antrachinonici (damnacantal, morindona, dimetilmorindol), iridoide (L-asperulosida, acid asperulosidic), scopoletina, aminoacizi, saruri minerale (K, Ca, Na, Mg), flavonoide, proxeronina, carotenoide, acizi triterpenici (acid ursolic), β-sitosterol, etc.