Muguri de Arin Alb

11.49 lei
102
+

MUGURI DE ARIN-ALB

(Alnus incana)

    Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obtinute din tesuturi meristematice (muguri, mladite, etc.). In aceste tesuturi se gasesc si celule stem vegetale (celule nediferentiate cu capacitate de autoregenerare si diferentiere in celule cu functii specializate, avand rol de regenerare celulara in organismele vii), similare celulelor stem din organismele umane si animale.

   Hormonii vegetali de crestere din aceste tesuturi, cum sunt auxinele si gibberelinele, stimuleaza detoxifierea celulara prin eliminarea produsilor metabolici toxici, a celulelor moarte din sistemul de aparare al organismului si a complexelor autoimune care afecteaza functia celulara. 

   Gemoderivatele DACIA PLANT sunt obtinute prin prelucrarea mladitelor si/sau mugurilor la 2-3 ore dupa recoltare si, astfel, se extrag substantele bioactive specifice – aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de crestere (auxine, gibbereline, citokine), vitamine, enzime, minerale, flavonoide, taninuri, rasini, etc – cu o mare eficienta.

.

    Extractele glicerohidroalcoolice obtinute din muguri de arin-alb actioneaza la nivelul: 

- aparatului genital feminin si a anexelor lui (uter si glande mamare),

- sistemului osteoarticular.

Actiuni

- antifibromatoasa, 

- antiinflamatoare, 

- galactofuga (scade secretia lactata), 

- osteoblastica, 

- creste concentratia de albumine, scade concentratia de gamaglobuline.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: 

- fibrom uterin, mastodinie, mastopatie fibrochistica, 

- osteoporoza, 

- hipergamaglobulinemie.

Contraindicatii

Alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente medicamentoase (neurologice, psihiatrice, etc) care nu permit consumul de alcool.

Precautii

In sarcina si alaptare se administreaza numai cu recomandarea medicului.

Datorita continutului de alcool, se recomanda prudenta la administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica.

Observatii

In mastodinie si mastopatie fibrochistica se recomanda asocierea produsului cu MUGURI DE ZMEUR gemoderivat (pentru cresterea eficientei).

In osteoporoza se recomanda asocierea produsului cu MLADITE DE MACESMLADITE DE MUR si/sau MUGURI DE JNEAPAN gemoderivate (pentru potentarea efectului).

Plante: arin-alb (Alnus incana)- muguri (10%).

Solventi: apa, glicerina, alcool etilic 33,3% vol.

Raport planta/solvent – 1:10

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

 

INTERN:

Adulti si tineri peste 15 ani: cate 1ml de solutie adaugat la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii intre 7 si 14 ani: cate 0,3-0,6ml de solutie adaugati la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, in functie de varsta si greutate. 

Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.