Mladite de Paducel

13.00 lei
101
+

MLADITE DE PADUCEL

(Crataegus monogyna)

   Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obtinute din tesuturi meristematice (muguri, mladite, etc.). Mugurii si mladitele plantelor reprezinta tesuturi embrionare vegetale care condenseaza proprietatile farmacodinamice ale frunzelor si fructelor, avand efecte mai ample decat acestea. 

   Tesuturile meristematice cuprind si celule stem vegetale (celule nediferentiate cu capacitate de autoregenerare si diferentiere in celule cu functii specializate, avand rol de regenerare celulara in organismele vii), similare celulelor stem din organismele umane si animale.

   Hormonii vegetali de crestere din aceste tesuturi, cum sunt auxinele si gibberelinele, stimuleaza detoxifierea celulara prin eliminarea produsilor metabolici toxici, a celulelor moarte din sistemul de aparare al organismului si a complexelor autoimune care afecteaza functia celulara. 

   Gemoderivatele DACIA PLANT sunt obtinute prin prelucrarea mladitelor si/sau mugurilor la 2-3 ore dupa recoltare si, astfel, se extrag substantele bioactive specifice – aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de crestere (auxine, gibbereline, citokine), vitamine, enzime, minerale, flavonoide, taninuri, rasini, etc – cu o mare eficienta.

   Extractul glicerohidroalcoolic obtinut din mladite de paducel actioneaza la nivelul: 

- aparatului cardiovascular, 

- sistemului neurovegetativ.

Actiuni

- cardiotonica, vasodilatatoare coronariana, antiaritmica, antihipertensiva, β-blocanta

- antispastica, 

- sedativa.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: 

- distonii neurovegetative, sindrom hiperkinetic cardiovascular, insuficienta cardiaca, cardiopatie ischemica, angina pectorala, 

- postinfarct miocardic, 

- hipertensiune arteriala, aritmii cardiace (tahicardie, palpitatii, extrasistole), 

- anxietate.

Contraindicatii

Alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente medicamentoase (neurologice, psihiatrice, etc) care nu permit consumul de alcool.

Precautii

In sarcina si alaptare se administreaza numai cu recomandarea medicului.

Datorita continutului de alcool, se recomanda prudenta la administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica.

Plante: paducel (Crataegus monogyna) - mladite (10%).

Solventi: apa, glicerina, alcool etilic 33,3% vol.

Raport planta/solvent – 1:10

Produsul nu contine conservanti si coloranti artificiali.

 

INTERN:

Adulti si tineri peste 15 ani: cate 1ml de solutie adaugat la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii intre 7 si 14 ani: cate 0,3-0,6ml de solutie adaugati la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, in functie de varsta si greutate. 

Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.