Laxen (Merge ceas!)

19.00 lei
180
+

Constipatia reprezinta o tulburare a tranzitului intestinal care consta in evacuarea intarziata a continutului intestinal (la mai mult de 24 sau 48 ore) sau in dificultatea de evacuare. Constipatia poate fi de natura organica - ce apare in urma unor boli, sau functionala -cauzata de urmatorii factori: alimentatia necorespunzatoare, saraca in fibre (datorita consumului redus de legume si fructe); aportul insuficient de lichide, repausul preungit la pat, viata sedentara, neglijarea procesului de defecatie, sarcina, administrarea de medicamente, etc. Constipatia prezinta urmatoarele simptome: balonare, disconfort abdominal, greturi, anorexie, halena, cefalee sau uneori dureri abdominale.

LAXEN este un produs obtinut prin asocierea a doua plante cu actiune laxativa - senna, component care actioneaza ca laxativ de contact si tarate de grau, care datorita continutului ridicat de fibre actioneaza ca laxativ de volum.

Actiuni

llaxativ de contact, laxativ de volum.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: constipatii acute si cronice.

Contraindicatii

abdomen chirurgical acut, obstructie intestinala, afectiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colita ulceroasa, sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

 

Compozitie

Plante: senna (250mg), tarate de grau (250mg), ulei volatil de salvie (5mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

SENNA (Cassia angustifolia) Originar din zona tropicala, Cassia angustifolia este un subarbust exotic, cu inaltimea de cca. 1m, a carei frunze sunt utilizate in tratamentul constipatiei. Ca laxativ de contact, senna este o planta care mareste peristaltismul prin iritarea mucosei intestinale, efectul laxativ fiind datorat compusilor antrachinonici (senozidele A, B, C si D). 

TARATE DE GRAU (Cortex Triticii Aestivii) Graul este o cereala de toamna, originara din Asia Centrala, cunoscuta si folosita inca din perioada neolitica. Taratele de grau contin fibre vegetale insolubile bogate in celuloza, care actioneaza ca laxativ de volum (in stomac si intestin se umfla, producand dilatarea peretelui intestinal, ceea ce declanseaza prin mecanism reflex peristaltismul si procesul de defecatie). 

ULEI ESENTIAL DE SALVIE (Salviae aetheroleum)

Uleiul esential de salvie (alcatuit din α si β-pinen, camfen, limonen, β-cariofilen, borneol si α-terpinen) prezinta actiune analgezica si antibacteriana.