Glicemonorm (Reglator al glicemiei)

24.20 lei
162
+

 

 

GLICEMONORM

Regleaza eficient glicemia

Diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente boli endocrine, factorii declansatori care determina aparitia acestei afectiuni fiind: predispozitia ereditara, alimentatia excesiva (in special excesul de dulciuri), socurile emotionale, stresul, etc. Boala se datoreaza secretiei insuficiente de insulina la nivelul pancreasului, ceea ce conduce la cresterea glicemiei (nivelul de glucoza din sange) peste limitele normale. Diabetul zaharat poate fi de doua tipuri: diabet zaharat de tip 1 sau insulino-dependent si diabet zaharat de tip 2 sau noninsulino-dependent. Controlul glicemiei reprezinta unul din cei mai importanti factori de evaluare a bolii, pentru prevenirea complicatiilor si mentinerea starii de sanatate fiind imperios necesara aducerea glicemiei la valorile normale. In general, complicatiile diabetului zaharat afecteaza diferite organe (ochii, rinichii, sistemul nervos, vasele sanguine), ceea ce conduce la aparitia retinopatiei diabetice, insuficientei renale, polineuropatiei diabetice sau arteritei diabetice, care evolueaza cu gangrena si amputare de membre. Pentru mentinerea glicemiei in limite normale si prevenirea complicatiilor este necesara respectarea stricta a regimului alimentar si administrarea de medicamente sau/si produse naturale cu actiune hipoglicemianta si stimulenta a secretiei pancreatice de insulina.

GLICEMONORM este o solutie hidro-glicero-alcoolica, obtinuta dintr-un amestec de plante cu actiune puternic hipoglicemianta, fiind recomandat ca adjuvant in boli metabolice.

 

Actiuni

 

MAJORE:

hipoglicemiant, scade gluconeogeneza hepatica, creste sinteza hepatica a glicogenului, creste secretia de insulina, imbunatateste absorbtia si utilizarea glucozei la nivel celular, creste oxidarea periferica a glucozei la nivelul eritrocitelor si a celulelor tesutului adipos, inhiba absorbtia intestinala a glucidelor reducand glicemia postprandiala, produce regenerarea celulelor β-pancreatice si imbunatateste functia pancreatica.

 

ALTE ACTIUNI: 

hipolipemiant, hipocolesterolemiant, antioxidant, imunomodulator, antimicrobian, capilaro- si vasoprotector, antiagregant-plachetar, diuretic, antitumoral.

 

Indicatii

 

MAJORE:

se utilizeaza ca adjuvant in: hiperglicemie, diabet zaharat de tip II, diabet zaharat de tip I, complicatii ale diabetului zaharat (retinopatie diabetica, insuficienta renala, polineuropatie diabetica, arterita diabetica).

 

ALTE INDICATII:

se utilizeaza ca adjuvant in: dislipidemii (hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie) si obezitate.

 

Contraindicatii

 

Datorita continutului in alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

Persoane cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza, alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 

 

Compozitie

Plante si macerate glicerinate in urmatoarele proportii: afin (Vaccinium myrtillus)- fructus (80%), afin (Vaccinium myrtillus)- folium (12%), castravete-tibetan (Momordica charantia) - fructus (3%), gudmar (Gymnema sylvestre) - folium (3%), muguri de dud (Morus nigrae gemmae) - macerat glicerinat (1%), muguri de nuc (Juglans regiae gemmae) - macerat glicerinat (1%).

Excipienti: apa, glicerina, alcool etilic 30% vol.

CASTRAVETE-TIBETAN (Momordica charantia)

Denumita si ''insulina vegetala'', castravetele-tibetan este raspandit in Tibet si Nepal, fiind considerat o planta cu actiune insulin-like. Studii clinice au aratat faptul ca, planta prezinta actiune hipoglicemianta, scade gluconeogeneza hepatica, creste sinteza hepatica a glicogenului si creste oxidarea periferica a glucozei la nivelul eritrocitelor si a celulelor tesutului adipos. Cercetari recente au demonstrat ca, momordica creste secretia pancreatica de insulina, putand fi utilizata ca adjuvant in diabet zaharat. Principalele substante bioactive raspunzatoare de aceasta actiune farmacodinamica sunt polipeptidul P si un amestec de doua glicozide, mentionate sub denumirea de charantin. Alte proprietati: hipolipemiant, antioxidant, imunomodulator, antiviral, antitumoral si laxativ bland.

GUDMAR (Gymnema sylvestre)

Originara din India, gudmar este o planta utilizata in medicina traditionala indiana de peste 2000 de ani, fiind denumita si ''distrugatorul de zahar'' deoarece, pusa pe limba, are un efect de suprimare a gustului dulce. Aceasta actiune se datoreaza gurmarinei si acizilor gymnemici, substante bioactive din compozitia plantei care impiedica activarea papilelor gustative de catre moleculele de zahar din produsele alimentare. De asemenea, acizii gymnemici inhiba absorbtia intestinala a glucidelor, reducand glicemia postprandiala. Cercetari recente au aratat ca, Gymnema silvestre creste secretia de insulina, producand regenerarea celulelor β-pancreatice si imbunatatind astfel functia pancreatica endocrina. Alte studii clinice au aratat ca, Gymnema reduce gluconeogeneza si imbunatateste absorbtia si utilizarea glucozei la nivel celular, scazand glicemia. Alte proprietati: hipocolesterolemiant, hipolipemiant, antimicrobian.

FRUCTE SI FRUNZE DE AFIN (Myrtilli fructus et folium)

Afinul este un arbust mic care creste la altitudini de pana la 2000-2500m. Fructele si frunzele de afin au o compozitie bogata in substante bioactive cu actiune hipoglicemianta: antocianozide (mirtilinele A si B) si taninuri catechice (catechol si epicatechol), care permit administrarea plantei ca adjuvant in diabetul zaharat. Alte proprietati: capilaro si vasoprotector, antidiareic, antiagregant-plachetar, antioxidant, diuretic si antiseptic intestinal. 

MUGURI DE DUD NEGRU (Morus nigrae gemmae) si MUGURI DE NUC (Juglans regiae gemmae)

Atat mugurii de dud, cat si mugurii de nuc reprezinta tesuturi vegetale embrionare cu actiune hipoglicemianta, fiind utilizate ca adjuvante in diabet zaharat.