Gastrocalm (Pansament gastric)

20.38 lei
173
+

 

 

     Stomacul este un organ cavitar cu rol de digestie, fiind situat intre esofag si duoden. In organism stomacul indeplineste doua functii: motrice si secretorie. Prin functia motrice, stomacul realizeaza procesul de digestie mecanica a alimentelor, functia secretorie constand in secretia de acid clorhidric si pepsina, elemente care alcatuiesc sucul gastric. Cele mai frecvente boli intalnite la acest nivel sunt gastritele hiperacide si ulcerul gastric, boli datorate excesului de acid clorhidric. Gastrita reprezinta inflamatia acuta sau cronica a mucoasei gastrice, cu aparitia senzatiei de arsura si disconfort. Procesul inflamator poate fi insotit de leziuni la nivelul mucoasei gastrice, motiv pentru care, gastrita poate cauza sangerari. Ulcerul gastric este o boala cauzata de aparitia la nivelul stomacului a unui proces de eroziune, fiind insotit de durere si arsura in zona epigastrica.

 

     In cazul aparitiei acestor boli, cat si in scop preventiv este necesara evitarea alimentelor, bauturilor sau medicamentelor care cresc aciditatea, cum ar fi: condimentele, alcoolul, aditivii sintetici, bauturile acidulate, cafeaua, zaharul si unele medicamente (de tipul aspirinei sau antiinflamatoarelor nesteroidiene). 

     GASTROCALM reprezinta un amestec de plante cu actiune antiulceroasa, emolienta, cicatrizanta si hipoacidifianta recomandat atat in terapia adjuvanta cat si pentru prevenirea recidivelor ce pot apare in cadrul afectiunilor manifestate cu hiperaciditate gastrica.

 

Actiuni

 

antiulceros, antispastic, alcalinizant, cicatrizant, reglator al secretiei de suc gastric, antiinflamator.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: gastrite hiperacide, gastro-duodenite acute si/sau cronice, esofagite de reflux, ulcer gastric si/sau duodenal.

 

Contraindicatii

 

alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

 

Precautii

 

in sarcina si alaptare se administreaza cu recomandarea medicului.

 

 

Compozitie

Plante: galbenele (100mg), salcam (100mg), roinita (75mg), zmeur (75mg), lemn-dulce (50mg), obligeana (50mg), scortisor (50mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, lactoza, aerosil.

GALBENELE (Calendula officinalis)

Galbenelele sunt plante cunoscute si utilizate in medicina traditionala din cele mai vechi timpuri. Florile de galbenele contin: saponozide (calendulozidele A-H), carotenoide (α si β-caroten, luteina, licopina, neolicopina, rubixantina si violaxantina) si flavone, substante bioactive cu actiune cicatrizanta si antiinflamatoare, fiind recomandate ca adjuvant in tratamentul ulcerului gastric si duodenal.

SALCAM (Robinia pseudacacia) 

Florile de salcam cu parfum suav, angelic au in compozitie: flavonoide (robinina si acaciina), ulei esential, acid cafeic, acid clorogenic si mucilagii, substante bioactive cu proprietati antiacide gastrice, emoliente si calmante fiind recomandate ca pansament gastric in tratamentul adjuvant al gastritelor hiperacide si ulcerului gastric. 

LEMN-DULCE (Glycyrrhiza glabra)

Lemnul-dulce este o planta cunoscuta si utilizata inca din antichitate in tratamentul afectiunilor respiratorii si a bolilor de stomac. Radacina de lemn-dulce contine: saponine triterpenice (glicirizina, acid gliciretic, acid glabric) si flavone (liquiritozida, neoliquiritozida, glabrolul), substante bioactive cu actiune cicatrizanta si antiulceroasa.

OBLIGEANA (Acorus calamus) 

Obligeana mai este numita si „trestie mirositoare” deoarece, planta are aspectul unei trestii si o mireasma inconfundabila. In stare proaspata, radacina de obligeana are o aroma foarte agreabila. Originara din India, obligeana s-a aclimatizat perfect la noi, devenind o planta componenta a florei spontane in zonele calde, cu multa umiditate. Folosita inca din antichitate, obligeana este apreciata mai ales pentru efectele sale exceptionale asupra sistemului nervos si asupra psihicului. Medicina moderna a confirmat efectele reglatoare ale activitatii nervoase, usor sedative si calmante, fiind recomandata ca adjuvant in diverse boli organice (ulcer, gastrita, colita) care apar pe fond de stres.

ROINITA (Melissa officinalis)

Roinita este o planta utilizata in medicina traditionala ca remediu pentru reglarea psiho-emotionala, fiind eficienta in cazul gastritelor si a ulcerului gastric care apar pe fond nervos. Planta contine: ulei esential (alcatuit din citronelal, geranial, neral, cis si trans-ocimen, β-cariofilen) si acid rozmarinic, substante bioactive cu actiune sedativa, tranchilizanta, antiinflamatoare si antispastica. 

SCORTISOR (Cinnamomum cassia) 

Scortisorul este o planta care se cultiva in zonele tropicale si subtropicale, fiind utilizata ca si condiment inca din antichitate. Planta contine: cinamozida, casiozida si acid 3-(2-hidroxifenil) propanoic, substante bioactive cu actiune antiulceroasa care permit administrarea scortisorului ca adjuvant in tratamentul gastritei hiperacide si ulcerului gastric.

ZMEUR (Rubus idaeus) Cunoscut din timpuri preistorice, zmeurul este o planta raspandita in zona subarctica si rece temperata din emisfera nordica. Frunzele de zmeur contin: taninuri, flavonoide si acid elagic, substante bioactive cu actiune antiacida, astringenta, cicatrizanta si hemostatica. Datorita acestor proprietati, zmeurul poate fi recomandat ca adjuvant in tratamentul ulcerului gastric si duodenal.