Fibre (silueta perfecta si sanatate intestinala)

48.00 lei
112
+

Produsul FIBRE este un produs original unic prin continutul sau de peste 80% fibre vegetale obtinute din principalele surse naturale: cereale, fructe si legume, precum si din semintele de in si de psyllium. Prin continutul sau ridicat in celuloza, hemiceluloza, mucilagii si pectine, produsul FIBRE actioneaza eficient pe doua directii principale: 

1. normalizarea activitatii intestinale - mai ales prin eliminarea constipatiei

2. reglarea ponderala - produsul FIBRE prezinta un aport caloric redus si, in acelasi timp, creeaza o stare de satietate care determina reducerea cantitatii de alimente consumate. Slabirea se poate produce astfel mult mai usor, fara disconfortul creat de apetitul mare nesatisfacut.

Consumul unei cantitati suficient de mari de fibre vegetale de calitate determina, in plus, numeroase alte efecte pozitive in intregul organism. Pe termen lung, el ajuta la prevenirea aterosclerozei si a afectiunilor cardiovasculare.

Fibrele alimentare sunt polizaharide de natura vegetala care intra in compozitia cerealelor, legumelor, fructelor si semintelor, ele putand fi clasificate in: fibre vegetale solubile (cele care se dizolva in apa) si fibre vegetale insolubile (cele care nu se dizolva). Fibrele vegetale nu sunt digerate in tractul digestiv, ele au insa un rol extrem de important, intervenind in procesul de digestie prin reglarea peristaltismului si a tranzitului intestinal. Din pacate, alimentatia moderna este, in marea majoritate a cazurilor, dezechilibrata, fiind prea saraca in fibre si bogata in produse de origine animala (carne, lactate, oua), ceea ce determina, pe termen lung, perturbarea semnificativa a starii de sanatate.

Cateva dintre fenomenele corelate cu lipsa fibrelor din alimentatie sunt: 

- aparitia constipatiei si a efectelor nefaste ale acesteia (dezvoltarea florei de putrefactie, aparitia fenomenelor de autointoxicatie, disfunctii diverse la nivelul colonului, stari de oboseala, hemoroizi, diverticuloze, tumori ale colonului, etc); fibrele (mai ales cele insolubile) cresc capacitatea de retentie a apei in colon si ajuta mecanic la eliminarea naturala a bolului fecal creand masa de substanta necesara deplasarii acestuia catre evacuare.

ingrasarea si obezitatea: prezenta fibrelor in alimentatie impiedica absorbtia grasimilor si a colesterolului, scazand glicemia postprandiala prin reducerea absorbtiei zaharului in sange. Ele reduc, de asemenea, apetitul, creand o stare de satietate, fara nici un fel de aport caloric. 

afectiunile cardiovasculare: o alimentatie saraca in fibre si bogata in grasimi conduce la cresterea nivelului de colesterol si a incidentei afectiunilor cardiovasculare.

Pentru evitarea acestor consecinte se recomanda o alimentatie bogata in fibre vegetale, cum ar fi: cereale si faina integrala din cereale (grau, orz, ovaz, etc), legume (fasole, mazare, varza, linte, morcovi, etc), fructe (mere, nuci, caise, prune, citrice, ananas, smochine), seminte (de in si psyllium). Aportul de fibre - adesea insuficient – din alimentatia curenta, poate fi completat, cu efecte foarte bune, prin folosirea suplimentului, 100% natural, FIBRE.

Actiuni

laxativ de volum, hipolipemianta, hipocolesterolemianta, detoxifianta (absoarbe toxinele de la nivel intestinal), reglatoare a tranzitului intestinal, hipoglicemianta (scade glicemia postprandiala), antiinflamatoare si protectoare la nivel intestinal, reechilibranta a florei intestinale

Indicatii

INDICATII MAJORE:

se utilizeaza ca adjuvant in: curele de slabire, pentru reducerea apetitului alimentar excesiv, constipatie, colon iritabil, reduce incidenta hemoroizilor si a fisurilor anale.

ALTE INDICATII: 

se utilizeaza ca adjuvant in: hiperlipemie, hipercolesterolemie, ateroscleroza si afectiuni cardiovasculare, diabet zaharat, hiperglicemie.

Contraindicatii

obstructie intestinala, dificultati de inghitire, interventii chirurgicale recente pe intestin, sarcina, alaptare, copii sub 12 ani, alergie la oricare dintre componentele produsului.

Precautii

Produsul scade absorbtia intestinala a medicamentelor orale, motiv pentru care se recomanda administrarea medicamentelor cu o ora inainte de ingerarea sa. 

Se recomanda realizarea unei pauze de minim 2 saptamani dupa perioade mai lungi de administrare zilnica a produsului (2-3 luni). Fibrele consumate excesiv pe perioade lungi de timp, fara pauza, pot reduce absorbtia unor microelemente necesare organismului.

REACTII ADVERSE: 

produsul este in general bine tolerat, rareori putand sa apara tulburari gastrointestinale manifestate prin: disconfort abdominal, balonare, indigestie sau constipatie.

TERMEN DE VALABILITATE: 12 luni.

A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. 

A se pastra bine inchis, ferit de lumina, umiditate si caldura. A se consuma inainte de: vezi data inscriptionata pe capac.

Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.

Producator: S.C. DACIA PLANT S.R.L. com. Bod - 507015, str. Harmanului fn, jud. Brasov.

Observatii

In cazul aparitiei unor efecte adverse cu manifestari gastrointestinale (disconfort abdominal, balonare, indigestie, constipatie), se reduce doza administrata pana la disparitia simptomelor.

Plante in urmatoarele proportii: psyllium (Plantago ovata) - semen (25%), bambus (Phyllostachys spp.) - fibre (10,5%), grau (Triticum aestivum) - fibre (10,5%), ovaz (Avena sativa) - fibre (10,5%), in (Linum usitatissimum) - semen (10%), mar (Malus domestica) - fibre (10%), ananas (Ananas sativus) - fructus (10%), garcinia (Garcinia cambogia) - fructus – extract apos cu 60% acid hidroxicitric (5%), morcov (Daucus carota) - fibre (5%), scortisor (Cinnamomum cassia) - extract apos 10:1 (2,5%).

Excipienti: vanilie.

PSYLLIUM (Plantago ovata) 

Psyllium, cunoscut in Europa si sub denumirea de Isphagula, este un produs obtinut din semintele de Plantago ovata, originara din India, tara care utilizeaza de mii de ani aceasta planta in medicina ayurvedica. Psyllium are o compozitie bogata in fibre vegetale solubile si insolubile. Aceste fibre contin hemiceluloza si mucilagii. 

Hemiceluloza este o polizaharida care intra in compozitia peretilor celulari vegetali ce provine din condensarea pentozelor sau hexozelor cu acidul glucuronic. Ea are proprietatea de a fixa o mare cantitate de apa, marindu-si volumul si stimuland peristaltismul intestinal; cresterea bolului fecal stimuleaza reflexele de defecatie si accelereaza tranzitul intestinal. 

Mucilagiile se formeaza prin gelificarea straturilor externe ale peretilor celulari vegetali care, in contact cu apa, se imbiba, marindu-si volumul, formand astfel solutii coloidale sau geluri vascoase care, ajunse in intestin, scad absorbtia glucidelor si a colesterolului, ajutand la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul mucilaginos format adsoarbe toxinele din organism, ajutand la eliminarea lor. In acest mod, semintele de psyllium scad glicemia postprandiala, avand efect hipoglicemiant. Mucilagiile prezinta, de asemenea, actiune emolienta si protectoare asupra mucoasei gastroduodenale. 

Datorita capacitatii lor de gonflare, semintele de psyllium actioneaza ca laxativ de volum, crescand totodata senzatia de satietate, efect salutar in cazul in care se doreste reducerea greutatii corporale.

BAMBUS (Phyllostachys spp.)

Bambusul reprezinta un grup de arbori exotici alcatuit din aproximativ 1000 de specii, ale caror tulpini sunt goale in interior. Componenta principala a bambusului este holoceluloza, o polizaharida cu grade diferite de polimerizare, alcatuita din: celuloza, hemiceluloza si pectine, fibre vegetale insolubile care, datorita capacitatii de gonflare, actioneaza ca laxativ de volum.

GRAU (Triticum aestivum)

Semintele de grau contin fibre vegetale insolubile, bogate in celuloza. Din punct de vedere chimic, celuloza este o polizaharida formata din polimeri ai glucozei. Ea are capacitatea de gonflare, crescand senzatia de satietate (in stomac se umfla, taind pofta de mancare) si producand dilatarea peretelui intestinal, ceea ce determina, prin mecanism reflex, declansarea peristaltismului si a procesului de defecatie, actionand astfel ca laxativ de volum.

OVAZ (Avena sativa)

Fibrele de ovaz contin celuloza, polizaharid care actioneaza ca laxativ de volum.

IN (Linum usitatissimum)

Semintele de in au o compozitie bogata in mucilagii, compusi polizaharidici care se umfla, producand o dilatare a peretelui intestinal, ceea ce determina, prin mecanism reflex, declansarea peristaltismului si a procesului de defecatie; de asemenea, semintele de in au si proprietati emoliente si protectoare, actionand ca pansament gastroduodenal.

MAR (Malus domestica)

Fibrele de mar au o compozitie bogata in pectine. Pectinele sunt polimeri ai acidului galacturonic, insolubile in apa, care raman nedigerate pana la nivelul colonului unde, sub actiunea florei bacteriene, se scindeaza pana la acizi pectici. In contact cu apa, formeaza solutii coloidale sau geluri vascoase, care scad absorbtia glucidelor si a colesterolului, ajutand la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul format adsoarbe toxinele din organism, ajutand la eliminarea lor. In acest mod, fibrele din mere scad glicemia postprandiala, avand efect hipoglicemiant. La nivelul colonului, acizii pectici creeaza un pH nefavorabil dezvoltarii florei microbiene patogene si formeaza un film protector pentru mucoasa intestinala, ceea ce permite administrarea produsului la persoanele cu boli hemoroidale sau cu leziuni ano-rectale.

ANANAS (Ananas sativus)

Fructele de ananas au o compozitie bogata in: vitamine (B1, B2, B6, C), carotenoide, acizi organici si o enzima proteolitica (bromelaina) cu rol in digestia proteinelor. Ananasul prezinta actiune antiinflamatoare si proteolitica, fiind adaugat in compozitia produsului datorita continutului ridicat de vitamine. 

GARCINIA (Garcinia cambogia)

Garcinia se foloseste, in medicina traditionala indiana, pentru tratarea constipatiei, parazitilor intestinali, precum si in curele de slabire. Planta contine HCA (acid hidroxicitric), substanta bioactiva care inhiba sinteza de lipide (lipogeneza) si acizi grasi, avand totodata si actiune hipolipemianta, hipocolesterolemianta si anorexigena (reduce pofta de mancare). 

MORCOV (Daucus carota)

Morcovul este o planta legumicola bogata in: beta-caroten, licopen, vitamina A, minerale (potasiu, magneziu, brom, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf) si celuloza. Datorita continutului in fibre, actioneaza ca laxativ de volum.

SCORTISOR (Cinnamomum cassia)

Scortisorul reprezinta scoarta uscata, obtinuta de pe ramurile arborelui Cinnamomum cassia, fiind utilizat ca si condiment inca din antichitate. Studii recente au demonstrat ca scortisorul reduce colesterolul total si trigliceridele, principalul component raspunzator de actiunea farmacodinamica fiind uleiul esential (alcatuit din 75-85% aldehida cinamica). Datorita acestei proprietati, scortisorul prezinta actiune hipocolesterolemianta si hipolipemianta.

 

Adulti: cate 2-4 lingurite dozatoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Copii si tineri cu varste intre 12 si 18 ani: cate 1-2 lingurite dozatoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Produsul se administreaza amestecat cu 200ml de lichid (iaurt, apa, ceai, suc de fructe). Dupa fiecare administrare este necesara ingerarea unei cantitati suplimentare de lichid (minim o cana – 240ml). 

Atentie! Pe perioada administrarii produsului, trebuie sa se consume zilnic 1,5-2 litri de apa pe zi. Ingerarea unei cantitati insuficiente de lichid poate produce fenomenul de constipatie. Nu se consuma pulberea ca atare, ci numai amestecata cu lichide, datorita pericolului de inecare.