Drojdie cu seleniu organic (Incetineste procesele de imbatranire)

20.00 lei
143
+

 

 

PROPRIETATILE VITAMINELOR DIN COMPLEXUL B:

Global, grupul vitaminelor B prezinta actiune antianemica, vitaminizanta si trofica asupra celulelor nervoase. Datorita continutului ridicat de proteine si aminoacizi, drojdia-de-bere are actiune hepatoprotectoare si, de asemenea, ajuta la refacerea florei intestinale saprofite, mai ales dupa tratamentul cu antibiotice (datorita ciupercii Saccharomyces cerevisiae). Alte proprietati: remineralizante, vitalizante, roborante, antiastenice.

 

Vitamina B1 (tiamina) - eficienta in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, a nevralgiilor si oboselii. Sustine functia cardiaca si activitatea sistemului nervos central si periferic. Indispensabila in transformarea hidratilor de carbon (zaharuri) in lipide (grasimi), ajutand astfel la cresterea rezervelor energetice. Favorizeaza depunerea glicogenului in ficat. 

 

Vitamina B2 (riboflavina) – necesara cresterii si reproducerii. Are un rol important in: metabolismul proteinelor, grasimilor, in special in cel al glucidelor (scade glicemia), in regenerarea celulelor, in procesele celulare de oxido-reducere (antioxidanta), in sinteza hemoglobinei, in mentinerea sanatatii vederii. 

 

Vitamina B3 (niacinamida sau vitamina PP) – este vasodilatatoare si stimuleaza buna circulatie a sangelui. Sustine buna functionare a sistemului nervos, favorizeaza concentrarea si mareste capacitatea mentala, mentine vitalitatea si energia organismului, potenteaza eliberarea nutrientilor si a energiei din alimente, scade colesterolul. 

 

Vitamina B5 (pantotenat de calciu) – stimulenta generala a glandelor endocrine, contribuie la producerea de hormoni corticosuprarenalieni, mareste rezistenta la stres si infectii. Ajuta la hidratarea pielii si elimina tendinta la exfoliere. Intervine in procesele metabolice pentru eliberarea energiei din alimente si sustine procesul de crestere a organismului.

 

Vitamina B6 (piridoxina) – stimulenta a celulei nevoase, neurotropa, antianemica. Importanta pentru buna functionare a sistemului nervos si a maduvei osoase in sinteza globulelor rosii. Cofactor important in metabolismul acizilor grasi, metabolismul proteinelor si aminoacizilor. 

 

Vitamina B7 (colina) – actioneaza ca factor de crestere, amelioreaza functia ficatului. Colina, ca si componenta a fosfatidilcolinei, ajuta la eliminarea grasimilor din ficat, la folosirea optima a grasimilor si a colesterolului in organism. Amplifica capacitatea de memorare. Este un adjuvant valoros in tratarea alcoolismului. 

 

Vitamina B8 (biotina) - utila pentru reglarea metabolismului proteinelor, grasimilor si glucidelor. Asigura functionarea normala a tesuturilor si organelor. Creste capacitatea de efort fizic, este recomandata in caz de oboseala intensa, pentru dureri musculare, stari depresive si anxioase. Mentine sanatatea dintilor, oaselor, pielii, parului si unghiilor.

 

Vitamina B9 (acidul folic) - are efect antianemic prin stimularea formarii globulelor rosii. Participa la metabolizarea proteinelor, are rol important in sinteza aminoacizilor, acizilor nucleici (ADN si ARN) si in diviziunea celulara.

 

Vitamina B12 (cianocobalamina) - antianemica, participa la formarea globulelor rosii. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului nervos. Ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, oaselor, parului, pielii si unghiilor. Stimuleaza procesele de crestere. 

B15 (acid pangamic) - amelioreaza oxigenarea tisulara, ajuta la detoxifierea ficatului.

 

Actiuni

 

Remineralizanta, vitaminizanta, antioxidanta, roboranta, trofica a celulelor nervoase, antiastenica, antianemica, hepatoprotectoare, stimuleaza fertilitatea la barbati, incetineste procesul de imbatranire, stimuleaza functia imunitara

 

Indicatii

 

Se utilizeaza ca adjuvant in: carente de seleniu, hipovitaminoza B, afectiuni neurologice inflamatorii si dureroase, stari de oboseala si slabiciune, convalescenta, surmenaj, anemie, astenie, neurastenii.

 

ALTE INDICATII:

Se utilizeaza ca adjuvant in: infertilitate la barbati, afectiuni cardiovasculare (cardiomiopatie, ischemie cardiaca), hipogalactie, imbatranire precoce si in geriatrie.

 

Contraindicatii

 

Alergie la drojdie-de-bere

 

Precautii

 

Nu se administreaza concomitent cu pansamente gastrice si medicamente antiulceroase (acestea reduc absorbtia intestinala a seleniului).

In sarcina se administreaza cu recomandarea medicului.

 

 

Ingrediente active: drojdie-de-bere (400 mg), drojdie cu 1000ppm seleniu (100 mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu.

Un comprimat contine 100µg seleniu – 182% DZR (conform Directivei 2008/100/EC)

SELENIUL este un oligoelement esential pentru organism, fiind descoperit in anul 1817 de catre chimistul Jacob Berzelius. Corpul uman contine intre 13 si 20 mg de seleniu. Rolul acestuia este de cofactor al enzimelor antioxidante (cum ar fi glutation peroxidaza), fiind recomandat pentru: reducerea stresului oxidativ, cresterea fertilitatii la barbati, incetinirea proceselor de imbatranire si stimularea functiei imunitare. Factorii care pot reduce nivelurile de seleniu din organism sunt: regimul vegetarian, fumatul, rezectia gastro-intestinala si unele medicamente. 

DROJDIA-DE-BERE reprezinta masa rezultata dupa presarea reziduului ramas la fermentarea berii, ea fiind utilizata in panificatie si la prepararea bauturilor alcoolice. Drojdia contine o ciuperca saprofita unicelulara microscopica denumita Saccharomyces cerevisiae, din compozitia careia fac parte urmatoarele substante bioactive: proteine, aminoacizi, vitamine din complexul B (B1 - tiamina, B2 - riboflavina, B3 - niacinamida, B5 -pantotenatul de calciu, B6 - piridoxina, B7 - colina, B8 - biotina, B9 - acidul folic, B12 - cianocobalamina, B15 - acidul pangamic); saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, seleniu), enzime, lipide, glucide, etc.

 

Adulti si tineri peste 14 ani: cate 1 comprimat de 1-2 ori pe zi, inainte de masa. Femei care alapteaza: cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, inainte de masa. 

Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). In caz de dificultate la inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.