Detoxifiant (Pe baza de fructe de soc)

Pret vechi: 32.00 lei
28.80 lei
Discount: 3.20 lei (10%) - 10%
158
+

 

 

DETOXIFIANT

Elimina eficient toxinele si reduce greutatea corporala.

Detoxifierea reprezinta procesul de eliminare a toxinelor din organism. Procesul de acumulare a acestora are loc in timp, ca urmare a consumului de: alimente (tratate cu aditivi), medicamente, alcool; fumatului, poluarii atmosferice, bolilor cronice, sedentarismului, obezitatii, etc. Detoxifierea reduce incidenta starilor de oboseala cronica, constipatiei, balonarii, indigestiei, durerilor de cap si bolilor de piele. Detoxifierea consta in reducerea retentiei hidrice, cresterea eliminarii produsilor reziduali, toxinelor precum si in neutralizarea radicalilor liberi din organism. 

DETOXIFIANT este o solutie hidroalcoolica obtinuta din plante, conceputa pentru stimularea mecanismelor de drenaj si eliminare renala, digestiva si tegumentara, produsul avand o maxima eficienta in procesul de epurare realizat la nivelul intregului organism.

 

Actiuni

 

PRINCIPALE:

depurativ, diuretic, laxativ, diaforetic, antiseptic. 

 

ALTE ACTIUNI:

coleretic, colagog, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, expectorant, antitoxic, antioxidant.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: constipatie, edeme, guta, afectiuni cutanate (acnee, psoriazis, dermatite, eczeme), intoxicatii cronice, abuz alimentar, abuz de cafea, alcool, medicamente, in curele de slabire si de detoxifiere realizate in caz de supraponderalitate si obezitate, afectiuni reumatice.

 

Contraindicatii

 

slabiciune fizica, convalescenta, diaree, colita de fermentatie, tratamente care nu permit consumul de alcool, alergie la oricare dintre componentele produsului. 

Datorita continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare.

 

 

Compozitie

Plante in urmatoarele proportii: soc- flores (25%), anghinare- folium (20%), trei-frati-patati- herba (20%), angelica- radix (10%), cardamom- semen (10%), boz- herba (10%), ienupar- fructus (5%).

Excipienti: apa, alcool etilic 45% vol.

SOC (Sambucus nigra)

Socul reprezinta una dintre cele mai cunoscute plante depurative utilizate in medicina traditionala. Fructele de soc contin: flavonoide (quercetina, kaempferol, luteolina), antocianozide, acizi triterpenici, acizi organici precum si alte substante bioactive cu actiune laxativa, diuretica, diaforetica, depurativa si antiseptica.

ANGHINARE (Cynara scolymus)

Anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute in istoria umanitatii, fiind utilizata in cazuri de icter si dispepsie. Planta contine substante bioactive cu actiune diuretica (cu eliminare de acid uric), antitoxica, coleretica, colagoga, hipocolesterolemianta, hipolipemianta si antioxidanta: lactone sesquiterpenice (cinaropicrina, dehidrocinaropicrina, grosheimina, cinarotriol), flavone

(cinarozida, scolimozida, luteolina) si cinarina.

TREI- FRATI- PATATI (Viola tricolor)

Trei frati patati este o planta utilizata in medicina traditionala in tratarea alergiilor. In compozitia sa au fost identificate substante bioactive cu actiune diuretica, depurativa si usor laxativa: flavonozide, ulei esential si saponozide triterpenice, care permit administrarea plantei ca adjuvant in curele de detoxifiere ale organismului. Alte proprietati : antialergic, antiastmatic si expectorant.

ANGELICA (Angelica archangelica)

Originara din Siria, angelica mai este denumita si “planta celor 7 arhangheli”, in medicina populara fiind utilizata in cazuri de ciuma, purificare a sangelui, precum si in cazul otravirilor sau a muscaturilor de sarpe. Planta contine substante bioactive cu actiune diuretica, depurativa, expectoranta si bactericida: flavonoide, ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, limonen, terpinolen, sabinen si felandren) si lactone macrociclice (fridelanolida, angelicalactona). Alte proprietati: tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, anticoagulant, emenagog, febrifug, stimulent cerebral si calmant al sistemului nervos.

IENUPAR (Juniperus communis)

Ienuparul este un arbust conifer care creste la altitudini de 700-1500m. Planta contine substante bioactive cu actiune diuretica, depurativa, diaforetica si antiseptica: flavonoide (quercetina), biflavonoide (bilobetina, cupresuflavona), ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, camfen, sabinen, limonen, α-terpineol) si acid isocupresic. Alte proprietati: antiinflamator, bronhodilatator, stomahic, carminativ si analgezic.

CARDAMOM (Elettaria cardamomum)

Cardamomul este un condiment folosit inca din antichitate, fiind foarte apreciat de egipteni si lumea araba. Planta contine substante bioactive cu actiune antimicrobiana si antioxidanta: acid protocatechic, aldehida protocatechica, ulei esential (alcatuit din 1,8-cineol, α-terpinilacetat, acetat de linalil, mircen, terpinolen, limonen), proantocianidoli, poliholozide si acizi organici. Alte proprietati: antispastic, tonic digestiv, carminativ, anticolitic.

BOZ (Sambucus ebulus) 

Planta are in compozitie: uleiuri esentiale, saponozide, flavone si acizi organici, substante bioactive cu actiune diuretica, diaforetica, laxativa si depurativa. Bozul mai prezinta si proprietati antispastice, analgezice si antiinflamatoare.