Detoxifiant (In corpore sano)

20.40 lei
138
+

 

 

Detoxifierea reprezinta procesul de eliminare a toxinelor din organism. Procesul de acumulare a acestora are loc in timp, ca urmare a consumului de alimente (tratate cu aditivi), medicamente, a viciilor legate de fumat si exces de alcool, poluarii atmosferice, problemelor de sanatate (datorate constipatiei si edemelor), sedentarismului, obezitatii, etc. Detoxifierea reduce incidenta de aparitie a starilor de oboseala cronica, constipatie, balonare, indigestie, dureri de cap, bolilor de piele, senzatiei de greutate a membrelor si consta in reducerea retentiei hidrice, a eliminarii toxinelor si produsilor reziduali din organism.

Produsul DETOXIFIANT este un amestec din plante, conceput cu scopul de a realiza procese de detoxifiere renala, hepatica, intestinala si cutanata prin efectele de drenaj, care permit obtinerea unei maxime eficiente in procesul de epurare realizat la nivelul intregului organism. 

 

depurativ (stimuleaza functiile de eliminare), diuretic, laxativ, diaforetic (amplifica transpiratia), detoxifiant, antialergic, antigutos, tonic amar.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: curele de detoxifiere a organismului, constipatie, edeme, guta, alergii, acnee, eczeme de diverse etiologii rezistente la tratament, psoriazis, obezitate, celulita, intoxicatii cronice diverse (cu alcool, cafea, tutun, medicamente de sinteza, etc), hemoroizi, varice si sechele de tromboflebita, diabet zaharat (mai ales atunci cand este asociat cu obezitate sau cu valori crescute ale colesterolului), afectiuni tumorale, imbatranire prematura.

 

Contraindicatii

 

sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranta la lactoza.

 

 

Plante: brusture (140mg), trei frati patati (140mg), senna (80mg), soc (80mg), angelica (20mg), cardamom (20mg), ulei esential de ienupar (5mg), ulei esential de salvie (5mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

SENNA (Cassia angustifolia) Originar din zona tropicala, Cassia angustifolia este un subarbust exotic, cu inaltimea de cca. 1m, a carui frunze sunt utilizate in tratamentul constipatiei. Ca laxativ de contact, senna este o planta care mareste peristaltismul prin iritarea mucosei intestinale, efectul laxativ fiind datorat compusilor antrachinonici (senozidele A, B, C si D). 

ANGELICA (Angelica archangelica) Originara din Siria, angelica mai este denumita si planta celor 7 arhangheli, in medicina populara fiind utilizata pentru tratarea ciumei, purificarea sangelui, precum si in cazul otravirilor sau a muscaturilor de sarpe. Planta contine: flavonoide, ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, limonen, terpinolen, sabinen si felandren) si lactone macrociclice (fridelanolida, angelicalactona), substante bioactive cu actiune diuretica, depurativa, expectoranta si bactericida. Alte proprietati: tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, anticoagulant, emenagog, febrifug, stimulent cerebral si calmant al sistemului nervos.

TREI FRATI PATATI (Viola tricolor) Delicata si des intalnita in flora spontana, trei frati patati este cea mai eficienta planta cu actiune antialergica si depurativa din tara noastra. Trei frati patati contine: flavonozide (violantina, orientina, vitexina, izovitexina, vincenina), antocianozide (violanina), alcaloizi (violina) si saponozide triterpenice, substante bioactive cu actiune diuretica, depurativa si usor laxativa, care activeaza procesele de eliminare a toxinelor din sange pe cale renala, sudoripara si intestinala. 

BRUSTURE (Arctium lapa) Brusturele este o planta utilizata in Evul Mediu pentru tratarea leprei si a cancerului, in zilele noastre ea fiind intrebuintata in medicina traditionala ca purificator al sangelui. Planta contine: compusi polienici si poliinici lineari (arctiina, arctiol, arctinal, acid arctic) sau ciclici (lapafeni), daucosterol, mataresinol, lappaol si principii amare sesquiterpenice (arctiopicrina), substante bioactive cu actiune laxativa, diuretica si diaforetica, ce realizeaza detoxifierea intestinala, renala si cutanata. 

SOC (Sambucus nigra) Socul reprezinta una din cele mai cunoscute plante depurative utilizate in medicina traditionala. Florile de soc au in compozitie flavone, saponozide si uleiuri esentiale, substante bioactive cu actiune diuretica, diaforetica si usor laxativa. 

CARDAMOM (Eletaria cardamomum) Condiment aromatic extrem de placut, cardamomul este utilizat de sute de ani in lumea araba, cafeaua cu cardamom fiind un simbol al ospitalitatii si prestigiului. In medicina traditionala se intrebuinteaza ca: tonic digestiv, detoxifiant si depurativ. 

ULEI ESENTIAL DE SALVIE (Salviae aetheroleum) Uleiul esential de salvie contine: α si β-pinen, camfen, limonen, β-cariofilen si terpinolen. Introducerea uleiului de salvie in aceasta compozitie are rolul de potentare a efectului depurativ si detoxifiant. 

ULEI ESENTIAL DE IENUPAR (Juniperi aetheroleum) Ienuparul este una din cele mai puternice plante detoxifiante autohtone. Uleiul esential de ienupar (alcatuit din limonen, γ-terpinen, α si β-pinen si sabinen) actioneaza predominant la nivelul rinichilor prin amplificarea diurezei, realizand astfel eliminarea toxinelor pe cale urinara.

 

Adulti: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, inaintea mesei; 

Copii si tineri intre 10 si18 ani: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, inaintea mesei.

Copii sub 10 ani: se administreaza cu avizul medicului, in functie de varsta si greutate.

Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). In dificultati de inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.