Dermogent (Pentru afectiuni ale pielii)

15.00 lei
157
+

DERMOGENT

Cicatrizeaza si reface rapid pielea

Pielea este cel mai mare organ al corpului, avand o suprafata de 1,5-2 m2 in cazul organismului adult.

Pielea asigura protectia impotriva agentilor fizici si chimici, ea intervenind de asemenea si in procesele termoreglarii. In prezent se cunosc peste 2000 de boli de piele, cele mai frecvente fiind: infectiile bacteriene, micotice, virale, acneea, psoriazisul, vitiligo, etc.

DERMOGENT este o solutie hidroalcoolica de uz extern, cu proprietati antiinfectioase, cicatrizante, regenerante epiteliale si antiinflamatorii, fiind un remediu de prim ajutor in cazul ranilor, arsurilor usoare (de gradul I), infectiilor bacteriene sau micotice persistente.

Actiuni

antibacterian, antimicotic, cicatrizant, epitelizant, antiinflamator, usor hemostatic, tonic capilar.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: rani superficiale (taieturi, zgarieturi, impunsaturi), plagi infectate, eczeme, micoze cutanate, dermatoze, psoriazis, arsuri usoare (de gradul I), acnee, eruptii cutanate, afectiuni ale cavitatii bucale si faringelui (afte, gingivite, stomatite, faringite), hemoroizi, prurit vulvar, intepaturi de insecte.

Contraindicatii

Alergie la propolis sau la oricare dintre componentele produsului.

Precautii

Se utilizeaza cu prudenta la copii mici.

 

Compozitie

Plante si produse apicole in urmatoarele proportii: rostopasca (Chelidonium majus)-herba (25%), tataneasa (Symphytum officinale)-radix (25%), coada-soricelului (Achillea millefolium)-herba (20%), propolis (20%), musetel(Matricaria chamomilla)-flores (10%). 

Excipienti: apa, alcool etilic 80% vol.

ROSTOPASCA (Chelidonium majus)

Rostopasca este o planta utilizata inca din Evul Mediu in afectiuni hepatice si boli de piele. Planta contine substante bioactive cu actiune antibacteriana, antimicotica, antivirala si cicatrizanta: alcaloizi (cheleritrina, berberina) si taninuri, fiind recomandata ca adjuvant in: rani, fistule, dermatoze, psoriazis, infectii cronicizate ale pielii, negi, bataturi si hipercheratoze.

TATANEASA (Symphytum officinale)

In antichitate tataneasa era utilizata pentru oprirea sangerarilor, vindecarea fracturilor si a ranilor. Planta contine substante bioactive cu actiune cicatrizanta, antiinflamatoare, emolienta si hemostatica: alantoina, poliholozide, taninuri si saponozide triterpenice, fiind recomandata ca adjuvant in eczeme, psoriazis, hemoroizi, fracturi, luxatii si contuzii.

COADA-SORICELULUI (Achillea millefolium)

Numele stiintific al plantei Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al razboiului troian, care folosea coada soricelului pentru a vindeca ranile soldatilor sai. Planta contine substante bioactive cu actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, hemostatica, bactericida si antipruriginoasa: ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, sabinen, camfen, chamazulena, dihidroazulene si oxizi terpenici), proazulene de tip guaianolidic (achilina, achilicina, millefina, matricina) si germacranic (acetilbalcanolida), flavone, lectine, poliine, taninuri si vitamina K, care permit administrarea plantei ca adjuvant in dermatozel, plagi superficiale, arsuri (de gradul I), hemoroizi sangeranzi, leziuni ano-rectale si prurit vulvar.

PROPOLIS

Propolisul este un produs apicol care prin compozitia sa bogata in flavonoizi si compusi fenolici, prezinta actiune antimicrobiana, antimicotica (fata de Candida albicans), antivirala (fata de virusul Herpes simplex), cicatrizanta, antiinflamatoare si analgezica, putand fi administrat ca adjuvant in afectiuni ale cavitatii bucale si faringelui (stomatite, afte, faringite), amigdalite, afectiuni dermatologice (plagi infectate, eczeme infectioase, micoze cutanate, acnee, furunculoza, herpes).

MUSETEL (Matricaria chamomilla)

Musetelul este o planta utilizata din cele mai vechi timpuri in diverse afectiuni. In compozitia plantei au fost identificate substante bioactive cu actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, epitelizanta, antibacteriana, antimicotica (fata de Candida albicans), antialergica si tonic capilara (tonifica radacina si firul de par, caruia ii confera stralucire, fiind eficient in special pentru parul blond si saten): ulei esential (alcatuit din chamazulena, α-bisabolol, spatulenol, β-farnesen, farnesol), proazulene (matricina, matricarina), carotenoide si poliholozide. Datorita acestor proprietati, musetelul poate fi utilizat ca adjuvant in: afectiuni ale cavitatii bucale si faringelui (stomatite, afte, gingivite, faringite), afectiuni dermatologice (rani superficiale, eczeme, arsuri, intepaturi de insecte, psoriazis), hemoroizi, pentru ingrijirea tenului si a parului.