Crema Ten sensibil cu unt de Shea, Cacao, ulei de Germeni de Grau si Masline

Pret vechi: 12.00 lei
10.99 lei
Discount: 1.01 lei (8%) - 8%
+

Crema Ten sensibil cu unt de Shea, Cacao, ulei de germeni de Grau si Masline

 

Tenul sensibil are un aspect fragil si tern, se descuameaza usor si se rideaza prematur. Acest tip de ten trebuie ingrijit in permanenta cu produse emoliente care protejeaza sebumul natural si mentin un nivel optim de hidratare.

Formularea naturala pe care Charme Cosmetics a ales-o pentru dumneavoastra vine cu un complex de ingrediente intens hidratante, emoliente si catifelante.

Emolid CC - Coco- caprylate/caprate – solvent, emolient natural cu studii clinice pentru hidratare, este un derivat din nuca de cocos.

Olivem 1000 – este un emulgator, derivat din uleiul de masline care contine lipide compatibile cu pielea noastra. Ofera pielii un aspect placut de catifelare si hidratare, fara solubilizarea proteinelor si lipidelor pielii. Substantele din compozitia sa sunt foarte apropiate cu cele ale sebumului uman, ceea ce asigura hidratarea pielii si o face rezistenta la apa sau transpiratie.

Prunus amygdalus Batsch, sin. P. dulcis (Mill.) D. A. Webb (migdal), fam. Rosaceae, este un arbore sau arbust fructifer provenit din Asia Mica (Iran), Africa de nord, dar aclimatizat si-n tara noastra in zonele mai calde. Samburii sunt foarte bogati in vitamine (A, B1, B2, niacina, C), saruri minerale (Fe, K, P, Mg, Ca). Uleiul extras din samburi prezinta calitati deosebite: nutritiv, contribuie la regenerarea cutanata, emolient, protejeaza pielea de deshidratare, calmant al mancarimilor pielii, reduce iritatiile, mentine integritatea barierei de protectie proprie pielii, contribuie la catifelarea acesteia.

Olea europaea L. (maslin), fam. Oleaceae, este un arbust sau arbore originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală și în arhipelagul elen, Spania. Este considerat "arborele veșnic roditor", fiind un arbore cu o longevitate extraordinara, având o uimitoare putere de regenerare, formand mereu rădăcini și lăstari noi. Credinţa că uleiul de măsline conferă putere şi tinereţe era răspândita în întreaga lume anti (Egipt, Grecia, Roma). Conţinutul nutriţional al măslinelor este impresionant, având în compoziţie numeroşi compuşi antioxidanţi precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitină, acid galic, acid cafeic, vitamine (A, B1, B2, C, E), saruri minerale (K, Ca, Fe, Mg, S). Obţinut prin presare la rece din pulpa fructelor, uleiul de măsline este apreciat în cosmetică pentru efectul nutritiv, antioxidant (protejează împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, reduce efectele îmbătrânirii) şi emolient, de protecție împotriva deshidratării, reparator, calmant, antiinflamator, reduce iritatia si roseata pielii.

Vitamina A (retinol) – este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala cutanata. Regularizeaza cresterea celulelor epidermice, intervine in procesul de keratinizare, favorizeaza cicatrizarea cutanata, intretine vitalizarea pielii, mentine integritatea si capacitatea de aparare a pielii, are efect hidratant, catifeleaza pielea, are actiune antioxidanta, regeneranta (mai ales pentru pielea afectata de soare), creste elasticitatea pielii, previne formarea ridurilor, stimuleaza sinteza colagenului.

Vitamina E (tocoferol) esentiala pentru sanatatea pielii, mai ales a celei uscate sau mature. Are un puternic efect antioxidant, protector impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, antiinflamator, regenerant, antirid, anti-aging, creste elasticitatea pielii, calmant, mentine stratul hidro-lipidic al pielii, epitelizant.

Unt de Shea - se obtine din nucile arborelui Shea (Karité), Vitellaria paradoxa C. F. Gaertn., (sin. Butyrospermum paradoxa, B. parkii), fam. Sapotaceae, originar din savana Africana. Datorita conținutului său în acizi grași și substanțe nesaponificabile, untul de shea are actiune hidratanta, epitelizanta, sporeste elasticitatea cutanata, stimuleaza vindecarea leziunilor pielii, menține nivelul optim de hidratare, protejeaza pielea împotriva factorilor de mediu, este un regenerator cutanat, netezeste ridurile si reduce semnele de imbatranire ale pielii. Are actiune antiinflamatoare, antibacteriana, calmeaza iritatiile si reduce roseata pielii.

Unt de cacao - obtinut din semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao L., fam. Malvaceae). Semintele contin: teobromina, teofilina și într-o concentrație mai redusă, cafeina; acidul linoleic, acizii grasi esentiali omega-6 si omega- 9, polifenoli, tocoferoli si fitosteroli, aminoacizi liberi de tip acid glutamic, alanina, arginina, asparagina; acizi fenolici (cumaric, ferulic); vitamine (B1, B2, B6, biotina, acid pantotenic, acid nicotinic, piridoxina, acid folic); minerale (K, Na, Ca, Mg, Cu, Fe, Zn). Untul de cacao este emolient, nutritiv, reparator, antioxidant, incetineste procesul de imbatranire, previne deshidratarea si stimuleaza producerea de colagen, reface bariera hidro-lipidica a pielii, mentine elasticitatea pielii, intensifica regenerarea, creste rezistenta pielii. Este de asemenea o sursa importanta de vitamina E.

Sesamum indicum L. (susan), fam. Pedaliaceae - este o plantă cultivată pentru semințele sale bogate în uleiuri care se întrebuințează în gastronomie, mai ales la produsele de patiserie, brutărie, dar si in cosmetica. Uleiul din seminte de susan conține fitosteroli, antioxidanți și un complex de vitamine (B, D, E, F) şi glicoproteine care sunt componente importante ale stratului cornos. Actioneaza ca regenerator, restructurant, nutritiv, emolient, antioxidant, mentine integritatea tesutului cutanat si gradul de hidratare al pielii, intarzie procesul de imbatranire cutanata, protejeaza pielea la expunerea solara. De asemenea, stimuleaza producerea de colagen, facand tesutul mai elastic si mai fin.

Ulei din germeni de grau (Triticum sativum, fam. Poaceae) – una din cele mai bune surse naturale de vitamina E, A şi D, dar şi de proteine şi lecitină. Mai contine acizi graşi esenţiali, carotenoide, fitosteroli şi polifenoli. Datorita compozitiei sale, uleiul din germeni de grau intervine in mentinerea sanatatii pielii prin efectul antioxidant, regenerator, tonifiant, de sporire a elasticitatii, emolient, reparator al barierei naturale de protectie a pielii. Combate semnele imbatranirii, indeparteaza celulele moarte si stimuleaza circulatia sangelui, catifeleaza pielea, reduce mancarimile si roseata pielii.

Aloe vera (L.) Burm.f., A. barbadensis Mill. (aloe), fam. Aloaceae, este o planta suculenta originara din Africa. Grecii o considera ca fiind un simbol de frumusete, rabdare, avere si sanatate. Are drept componente principale heteropolizaharide (cu grad mare de hidratare) si glicoproteine. Este o sursa importanta de aminoacizi (fenilalanina, arginina, leucina), vitamine (A, C, F, complexul B), enzime, saponozide, derivati salicilici, ulei volatil. Fitocomplexul contribuie la regenerarea tesutului cutanat si la buna functionare a celulelor pielii, intensifica circulatia sangelui (ceea ce determina un schimb de oxigen crescut la nivelul celulelor, acestea fiind mai bine hranite); are efect antiinflamator si cicatrizant, nutritiv si hidratant, purifiant si astringent, calmeaza inflamatia si iritatiile cutanate, stimuleaza sinteza de colagen, refermizant, antirid.

Glicerina – umectant de baza, atrage si retine apa in piele, este emolient si catifelant al pielii.

 

INCI: Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus dulcis oil, Theobroma cacao seed butter, Triticum Vulgare germ oil, Sesamum Indicum seed oil, Aloe Barbadensis leaf extract, Olea Europaea fruit oil, Benzyl Alcohol, Chlorphenesin, Tocopherol Acetate, Retinol, Parfum, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol.

 

Se aplica pe piele de 2-3 ori pe zi.