Crema Antirid cu Retinol, Ginkgo Biloba, Ulei de masline si Ulei din germeni de grau 20gr

Pret vechi: 12.00 lei
10.99 lei
Discount: 1.01 lei (8%) - 8%
+

Crema Antirid cu Retinol, Ginkgo Biloba, Ulei de masline si Ulei din germeni de grau

Odata cu inaintarea in varsta, epiderma incepe sa se subtieze, elastina si fibrele de colagen care sustin straturile superficiale devin mai slabe, pielea pierzandu-si elasticitatea, este afectat echilibrul hidro-lipidic, gradul de hidratare, secretia glandelor sebacee scade, celulele pielii se regenereaza mai greu. Rezultatul este aparitia ridurilor.

Crema Antirid de la Charme Cosmetics urmareste sa va ajute sa eliminati ridurile prin hidratarea intensa a tenului, intensificarea microcirculatiei, protectia celulara si redobandirea aspectului "sanatos" al pielii afectate.

Unt de Shea - se obtine din nucile arborelui Shea (Karité), Vitellaria paradoxa C. F. Gaertn., (sin. Butyrospermum paradoxa, B. parkii), fam. Sapotaceae, originar din savana Africana. Datorita conținutului său în acizi grași și substanțe nesaponificabile, untul de shea are actiune hidratanta, epitelizanta, sporeste elasticitatea cutanata, stimuleaza vindecarea leziunilor pielii, menține nivelul optim de hidratare, protejeaza pielea împotriva factorilor de mediu, este un regenerator cutanat, netezeste ridurile si reduce semnele de imbatranire ale pielii. Are actiune antiinflamatoare, antibacteriana, calmeaza iritatiile si reduce roseata pielii.

Unt de cacao - obtinut din semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao L., fam. Malvaceae). Semintele contin: teobromina, teofilina și într-o concentrație mai redusă, cafeina; acidul linoleic, acizii grasi esentiali omega-6 si omega- 9, polifenoli, tocoferoli si fitosteroli, aminoacizi liberi de tip acid glutamic, alanina, arginina, asparagina etc.); acizi fenolici (cumaric, ferulic); vitamine (B1, B2, B6, biotina, acid pantotenic, acid nicotinic, piridoxina, acid folic); minerale (K, Na, Ca, Mg, Cu, Fe, Zn). Untul de cacao este emolient, nutritiv, reparator, antioxidant, incetineste procesul de imbatranire, previne deshidratarea si stimuleaza producerea de colagen, reface bariera hidro-lipidica a pielii, mentine elasticitatea pielii, intensifica regenerarea, creste rezistenta pielii. Este de asemenea o sursa importanta de vitamina E.

Sesamum indicum L. (susan), fam. Pedaliaceae - este o plantă cultivată pentru semințele sale bogate în uleiuri care se întrebuințează în gastronomie, mai ales la produsele de patiserie, brutărie, dar si in cosmetica. Uleiul din seminte de susan contine fitosteroli, antioxidanți și un complex de vitamine (B, D, E, F) şi glicoproteine care sunt componente importante ale stratului cornos. Actioneaza ca regenerator, restructurant, nutritiv, emolient, antioxidant, mentine integritatea tesutului cutanat si gradul de hidratare al pielii, intarzie procesul de imbatranire cutanata, protejeaza pielea la expunerea solara. De asemenea, stimuleaza producerea de colagen, facand tesutul mai elastic si mai fin.

Ulei din germeni de grau (Triticum sativum, fam. Poaceae) – una din cele mai bune surse naturale de vitamina E, A şi D, dar şi de proteine şi lecitină. Mai contine acizi graşi esenţiali, carotenoide, fitosteroli şi polifenoli. Datorita compozitiei sale, uleiul din germeni de grau intervine in mentinerea sanatatii pielii prin efectul antioxidant, regenerator, tonifiant, de sporire a elasticitatii, emolient, reparator al barierei naturale de protectie a pielii. Combate semnele imbatranirii, indeparteaza celulele moarte si stimuleaza circulatia sangelui, catifeleaza pielea, reduce mancarimile si roseata pielii.

Olea europaea L. (maslin), fam. Oleaceae, este un arbust sau arbore originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală și în arhipelagul elen, Spania. Este considerat "arborele veșnic roditor", fiind un arbore cu o longevitate extraordinara, având o uimitoare putere de regenerare, formand mereu rădăcini și lăstari noi. Credinţa că uleiul de măsline conferă putere şi tinereţe era răspândita în întreaga lume antică (Egipt, Grecia, Roma). Conţinutul nutriţional al măslinelor este impresionant, având în compoziţie numeroşi compuşi antioxidanţi precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitină, acid galic, acid cafeic, vitamine (A, B1, B2, C, E), saruri minerale (K, Ca, Fe, Mg, S). Obţinut prin presare la rece din pulpa fructelor, uleiul de măsline este apreciat în cosmetică pentru efectul nutritiv, antioxidant (protejează împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, reduce efectele îmbătrânirii) şi emolient, de protecție împotriva deshidratării, reparator, calmant, antiinflamator, reduce iritatia si roseata pielii.

Persea americana Mill, sin. P. gratissima C. F. Gaertn. (avocado), fam. Lauraceae – arbore originar din Mexic si Guatemala, Peru. Uleiul de avocado obtinut din pulpa fructului este foarte bogat in vitaminele B, C, E, K, K, Mg, carotenoide, fitosteroli, acizi grasi esentiali. Acestea ii confera calitati emoliente, nutritive, regeneratoare, usor cicatrizante, protectoare, elasticizante, antioxidante, calmante, de stimulare a productiei de colagen, de atenuare a reactiilor inflamatorii.

Extract din frunze de maslin (Olea europaea L., fam. Oleaceae) – cu actiune confirmata prin studii clinice in vivo si in vitro, are in compozitie flavonoide si polifenoli ceea ce-i confera urmatoarele proprietati: este un foarte bun antioxidant, ofera protectie celulara, hidrateaza pielea si-i ofera elasticitate, reduce senzatia de iritare si inflamare a pielii, este antimicrobian.

Ginkgo biloba L. (fam. Ginkgoaceae) era răspândit, în toată emisfera nordica, dar în prezent arealul său natural este redus la o mică regiune din sud-estul Chinei. Este denumit popular „patru-bani”, „arborele templier japonez”, „caisa argintie”. Considerat o adevărată "fosila vie" a devenit în ultimii ani una din cele mai importante plante medicinale, fiind introdus în culturi extinse, pentru a-i fi recoltate frunzele folosite intens in industria farmaceutica. Frunzele se caracterizeaza printr-o compozitie complexa, si anume: derivati terpenici (bilobalide; ginkgolidele A, B, C, J, M; sterol); flavone si flavonoli (kempferol, cvercetol si luteolina); biflavone (bilobetina, ginkgetina); taninuri catehice; proantocianidoli; derivati de acizi grasi saturati si nesaturati, aminoacizi; fractiuni poliholozidice. Gingko biloba este foarte bun pentru activarea microcirculației cutanate și pentru descongestionarea țesuturilor, ceea ce ofera pielii aspect neted.

Aloe vera (L.) Burm.f., A. barbadensis Mill. (aloe), fam. Aloaceae, este o planta suculenta originara din Africa. Grecii o considera ca fiind un simbol de frumusete, rabdare, avere si sanatate. Are drept componente principale heteropolizaharide (cu grad mare de hidratare) si glicoproteine. Este o sursa importanta de aminoacizi (fenilalanina, arginina, leucina), vitamine (A, C, F, complexul B), enzime, saponozide, derivati salicilici, ulei volatil. Fitocomplexul contribuie la regenerarea tesutului cutanat si la buna functionare a celulelor pielii, intensifica circulatia sangelui (ceea ce determina un schimb de oxigen crescut la nivelul celulelor, acestea fiind mai bine hranite); are efect antiinflamator si cicatrizant, nutritiv si hidratant, purifiant si astringent, calmeaza inflamatia si iritatiile cutanate, stimuleaza sinteza de colagen, refermizant, antirid.

Vitamina A (retinol) – este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala cutanata. Regularizeaza cresterea celulelor epidermice, intervine in procesul de keratinizare, favorizeaza cicatrizarea cutanata, intretine vitalizarea pielii, mentine integritatea si capacitatea de aparare a pielii, are efect hidratant, catifeleaza pielea, are actiune antioxidanta, regeneranta (mai ales pentru pielea afectata de soare), creste elasticitatea pielii, previne formarea ridurilor, stimuleaza sinteza colagenului.

Hippophaë rhamnoides L. (catina), fam. Eleagnaceae, este un arbust de origine din Tibet. Fructele sunt folosite in industria medicamentelor de aproximativ 12 secole (in Grecia, Imperiul Roman, Mongolia si Rusia). Fitocomplexul din fructele de catina este reprezentat de: vitamina C (400-1500 mg%), carotenoide (β-caroten), vitaminele B1, B2, PP, flavonoide (cvercetol, kempferol), acid folic, provitamina D, vitamina E, proantociani, acizi linoleic si linolenic, triterpene, catechol. Hidrateaza in profunzime pielea fetei, gatului si a decolteului, imbunatateste elsticitatea pielii, asigura o protectie buna impotriva radicalior liberi si a radiatiilor solare. Stimuleaza productia naturala de colagen prin aportul mare de vitamine A, C si E. Poate fi folosit si in zona sensibila a ochilor cu rezultate spectaculoase in eliminarea ridurilor fine si in estomparea cearcanelor.

 

 

INCI: Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma cacao seed butter, Sesamum Indicum seed oil, Triticum Vulgare germ oil, Persea gratissima butter, Olea Europaea fruit oil, Ginkgo Biloba leaf extract, Aloe Barbadensis leaf extract, Hippophae Rhamnoides fruit extract, Olea Europaea leaf extract, Benzyl Alcohol, Chlorphenesin, Tocopherol Acetate, Retinol, Parfum, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol.