Crema Antiacnee cu extract deTuia, Salcie, Sulf si ulei de masline

11.00 lei
+

Crema Antiacnee cu extract deTuia, Salcie, Sulf si ulei de masline

 

Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite in practica dermatologica curenta. Pe scara larga, apare indeosebi (la pubertate), dar se poate manifesta si in diferite momente, pe parcursul vietii. Desi nu pune viata in pericol, poate fi extrem de suparatoare si poate afecta pe termen lung infatisarea unei persoane, declansand adeseori tulburari emotionale serioase, mai ales la tineri.

Foliculii pilosi de pe pielea fetei secreta o substanta grasa numita sebum. Acneea este o boală inflamatorie a foliculului pilosebaceu, care impiedica eliminarea sebumului produs de glandele sebacee si care determina multiplicarea Propionibacterium acnes si a Stafilococului epidermidis (doua microorganisme care in mod normal exista pe tegument) care raman "prinse" in foliculii blocati. Infectia declanseaza o reactie din partea sistemului imunitar, manifestata prin inflamatia locala (asa-numitele "cosuri") si cu aparitia de leziuni caracteristice. Leziunile cele mai întâlnite sunt reprezentate de comedoane (puncte albe sau negre), papule, pustule şi noduli, localizate cel mai frecvent pe zonele seboreice (faţă şi trunchi).

Tratarea acneei se poate face cu succes prin folosirea lotiunii – Alcoolatura de Tuia si a cremei naturale Antiacnee – Charme Cosmetics, iar una dintre cele mai simple modalitati de pastrare si intretinere a pielii sanatoase este simpla spalare a fetei cu apa calduta si sapun natural. Astfel, secretia de sebum este reglata, iar posibilitatea aparitiei blocajelor, a inflamatiei si a leziunilor este in mod semnificativ redusa.

Charme Cosmetics vine in intampinarea dumneavoastra cu o crema naturala care are in compozitie o serie de ingrediente menite sa va readuca tenul la forma lui sanatoasa.

Thuja occidentalis L. (tuia), fam. Cupressaceae, este un arbust ornamental adus in urma cu 500 de ani din nordul Americii unde indigenii il numeau "arborele vietii" pentru ca din el preparau tratamente salvatoare pentru cele mai grave boli. Datorita continutului sau ridicat in thujona si thujanona, extractul de Tuia contribuie la curatarea tenului incarcat, eczeme, infectii ale pielii, negi.

Prunus amygdalus Batsch, sin. P. dulcis (Mill.) D. A. Webb (migdal), fam. Rosaceae, este un arbore sau arbust fructifer provenit din Asia Mica (Iran), Africa de nord, dar aclimatizat si-n tara noastra in zonele mai calde. Samburii sunt foarte bogati in vitamine (A, B1, B2, niacina, C), saruri minerale (Fe, K, P, Mg, Ca). Uleiul extras din samburi prezinta calitati deosebite: nutritiv, contribuie la regenerarea cutanata, emolient, protejeaza pielea de deshidratare, calmant al mancarimilor pielii, reduce iritatiile, mentine integritatea barierei de protectie proprie pielii, contribuie la catifelarea acesteia.

Olea europaea L. (maslin), fam. Oleaceae, este un arbust sau arbore originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală și în arhipelagul elen, Spania. Este considerat "arborele veșnic roditor", fiind un arbore cu o longevitate extraordinara, având o uimitoare putere de regenerare, formand mereu rădăcini și lăstari noi. Credinţa că uleiul de măsline conferă putere şi tinereţe era răspândita în întreaga lume antică (Egipt, Grecia, Roma). Conţinutul nutriţional al măslinelor este impresionant, având în compoziţie numeroşi compuşi antioxidanţi precum flavone, antocianidine, flavonoli, quercitină, acid galic, acid cafeic, vitamine (A, B1, B2, C, E), saruri minerale (K, Ca, Fe, Mg, S). Obţinut prin presare la rece din pulpa fructelor, uleiul de măsline este apreciat în cosmetică pentru efectul nutritiv, antioxidant (protejează împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, reduce efectele îmbătrânirii) şi emolient, de protecție împotriva deshidratării, reparator, calmant, antiinflamator, reduce iritatia si roseata pielii.

Salix sp. (salcia) face parte din familia Salicaceae, cuprinzând arbori, arbuști sau subarbuști cu lujeri elastici și frunze căzătoare. Este răspândita în întreaga emisferă nordică, fiind întâlnita în principal pe soluri umede, pe malurile râurilor, iazurilor și lacurilor în zonele mai răcoroase. Scoarta (Salicilis cortex) contine salicilati – salicozida sau salicina, taninuri catehice, substante fenolice importante ca acizi salicilic, cafeic, ferulic, p-cumaric, flavonoide de tip cvercetol, luteolina, naringenina. Acidul salicilic stimuleaza regenerarea celulara la nivelul tegumentelor, imbunatateste aspectul general al pielii, diminueaza cicatricile minore. Are efect antiinflamator, desfunda porii, exfoliant, antimicrobian si antiacneic.

Sulful este un mineral esential care joaca un rol important in sanatatea tesuturilor conjunctive precum pielea si parul, fiind folosit inca din vremea lui Hipocrate in special pentru tratarea acneei, a dermatitei seboreice, acnee rozacee, eczeme si matreata. Aplicat pe piele, sulful se transforma in acid pentathionic in reactie cu bacteriile pielii si keratinocitele. Datorita activitatii sale antifungice si antimicrobiene, sulful ajuta la reducerea excesului de sebum si calmeaza roseata si inflamatia pielii, dar ajuta si la curatarea porilor, de unde rezulta efectul antiacneic.

Extract din frunze de maslin (Olea europaea L., fam. Oleaceae) – cu actiune confirmata prin studii clinice in vivo si in vitro, are in compozitie flavonoide si polifenoli ceea ce-i confera urmatoarele proprietati: este un foarte bun antioxidant, ofera protectie celulara, hidrateaza pielea si-i ofera elasticitate, reduce senzatia de iritare si inflamare a pielii, este antimicrobian.

Vitamina A (retinol) – este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si integritatea structurala cutanata. Regularizeaza cresterea celulelor epidermice, intervine in procesul de keratinizare, favorizeaza cicatrizarea cutanata, intretine vitalizarea pielii, mentine integritatea si capacitatea de aparare a pielii, are efect hidratant, catifeleaza pielea, are actiune antioxidanta, regeneranta (mai ales pentru pielea afectata de soare), creste elasticitatea pielii, previne formarea ridurilor, stimuleaza sinteza colagenului.

Vitamina E (tocoferol) esentiala pentru sanatatea pielii, mai ales a celei uscate sau mature. Are un puternic efect antioxidant, protector impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, antiinflamator, regenerant, antirid, anti-aging, creste elasticitatea pielii, calmant, mentine stratul hidro-lipidic al pielii, epitelizant.

Melaleuca alternifolia (Maiden & Betche) Cheel (Tea Tree, arborele de ceai), fam. Myrtaceae – arbore nativ din Australia, avand o scoarta interesanta care se decojeste de pe trunchi. In prezent, este cultivat pe plantatii immense, extractul obtinut fiind foarte utilizat in intreaga lume. Compuși principali ai uleiului de tea tree: terpinen, terpinolen, terpineol, cineol, phelladren, aromadendren, viridifloren, carophylen. Uleiul de Tea Tree este unul dintre cele mai importante stimulente ale sistemului imunitar, are actiune antiinfectioasa, antibacteriana (spectru larg), antifungica, antivirala, antiparazitara, purifianta, antiseptic, stimulenta si tonica, vindeca ranile si leziunile cutanate. Are actiune benefica asupra pielii afectate de acnee, eczeme, herpes.

 

INCI:Aqua,Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Sulphur (Biosulphur),Salicylic acid, Thuja Occidentalis Leaf extract, Ammonium acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Olea Europaea fruit oil, Prunus Amygdalus dulcis oil, Salix Nigra bark extract, Benzyl Alcohol, Chlorphenesin, Tocopherol Acetate, Parfum, Retinol, Melaleuca alternifolia oil, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol.