Coenzima Q10 Forte comprimate masticabile

54.00 lei
137
+

 

 

Coenzima Q10 este produsa in organismul uman, fiind prezenta in toate celulele, cele mai mari concentratii gasindu-se in inima, ficat si rinichi. In organism, indeplineste doua functii: energetica si antioxidanta, jucand astfel un rol important in functionarea optima a sistemului imunitar. Producerea coenzimei Q10 de catre organism incepe sa scada dupa varsta de 30 de ani, motiv pentru care este necesar un aport suplimentar, care sa corecteze deficitul aparut la nivelul tesuturilor si organelor.

Asocierea coenzimei Q10 cu fructele de catina si de afin creste actiunea antioxidanta si regeneranta, oprind evolutia proceselor degenerative. Asocierea cu paducelul amelioreaza irigarea cordului si elimina dezechilibrele datorate deficitului de ubiquinona, actiunea sa fiind potentata de uleiul volatil de roinita care contribuie la normalizarea functiei cardiace si la stabilizarea psiho-emotionala. 

Produsul COENZIMA Q10 FORTE reprezinta un remediu eficient conceput cu scopul de a sustine din punct de vedere energetic functiile vitale ale organismului, corectand totodata dezechilibrele si tulburarile functionale care apar la acest nivel.

 

Actiuni

 

creste cantitatea de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezinta forma de energie stocata la nivel celular), neutralizeaza radicalii liberi si stopeaza procesele degenerative, produce normalizarea functiei cardiace, stabilizeaza canalele de calciu din miocard, imbunatateste functia diastolica la pacientii tratati cu statine, impiedica oxidarea colesterolului ''rau'' (LDL-colesterol) prevenind aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia, stimuleaza sinteza de rodopsina si imbunatateste fluxul sangvin si irigarea ochiului, mareste acuitatea vizuala, creste eficienta mitocondriala, stimuleaza metabolismul si favorizeaza scaderea ponderala; energizant, antioxidant, cardiotonic, capilaroprotector si vasoprotector, vitalizant, vitaminizant, intaritor, regenerant. 

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: afectiuni cardiovasculare (insuficienta cardiaca cronica, cardiomiopatie, sechele postinfarct miocardic, angina pectorala, prolaps al valvei mitrale, boli coronariene, hipertensiune arteriala), afectiuni oculare degenerative (degenerescenta maculara, glaucom, cataracta), boala Alzheimer, tumori mamare, sindrom de oboseala cronica, boli mitocondriale, distrofii musculare, Parkinson, insuficienta renala, reumatism cronic degenerativ, convalescenta, avitaminoze si in geriatrie.

 

REACTII ADVERSE: produsul este in general bine tolerat, rareori putand apare stari de greata, eruptii cutanate, iritabilitate, oboseala, sau insomnie.

 

Contraindicatii

 

diabet zaharat, alergie la oricare dintre componentele produsului.

 

Precautii

 

in sarcina si alaptare se administreaza numai cu recomandarea medicului.

 

 

coenzima Q10 (100mg), catina- extract 5:1 (150mg), paducel (150mg),

afin- extract 5:1 (100mg), ulei esential de roinita (1mg).

Ingrediente inactive: zahar compresibil, celuloza microcristalina, stearat de 

magneziu, aerosil.

COENZIMA Q10 Ubiquinona (numita si coenzima Q10) intervine in ciclul Krebs, fiind cofactor in procesele oxidative. Ciclul Krebs reprezinta o succesiune de reactii enzimatice, care au ca scop producerea de energie, rezultata in urma proceselor de oxidare care au loc la nivelul mitocondriilor. In urma arderilor celulare rezulta energia necesara pentru functionarea normala a organismului. Deficienta de ubiquinona produce carente energetice la nivelul organelor si tesuturilor, ceea ce determina aparitia bolilor. La nivelul miocardului, tesut in care ubiquinona se gaseste in concentratii mari, deficitul de energie determinand slabirea inimii si instalarea afectiunilor cardiovasculare. 

Coenzima Q10 este un puternic antioxidant, avand un rol important in neutralizarea radicalilor liberi din organism si, de asemenea, impiedica oxidarea colesterolului ''rau'' (LDL-colesterol), prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia. 

Coenzima Q10 imbunatateste functia diastolica la pacientii tratati cu statine (medicamente hipolipemiante si hipocolesterolemiante), stabilizeaza canalele de calciu din miocard, imbunatateste eficienta mitocondriala si creste cantitatea de ATP (acid adenozintrifosforic, reprezinta forma de energie stocata la nivel celular), stimuleaza metabolismul si favorizeaza scaderea ponderala.

Se utilizeaza ca adjuvant in tratamentul afectiunilor cardiovasculare, oculare, neurologice, renale, etc. 

CATINA (Hippophae rhamnoides) Fructele de catina au de asemenea o actiune puternic antioxidanta, datorita continutului bogat in vitamina C (400-1500mg%), carotenoide (α si β-caroten, licopina, zeaxantina), seleniu, precum si in vitaminele E si P. In compozitia fructelor au mai fost gasite: vitaminele B1, B2, si PP, provitamine D, acid folic, proantociani, acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), catechol, lipide, oligoelemente (calciu, magneziu), etc. Datorita unui mare si variat continut in vitamine si oligoelemente, catina prezinta si efecte puternic vitalizante, intaritoare si regenerante. 

ULEI ESENTIAL DE ROINITA (Melissae aetheroleum) 

Uleiul esential de roinita (alcatuit din: citral, citronelal, citronelol, geraniol, neral, linalool, 1,8-cineol) prezinta actiune calmanta, sedativa, antiinflamatoare si hipotensiva, el contribuind la normalizarea functiei cardiace si la reglarea psiho-emotionala.

FRUCTE DE PADUCEL (Crataegus monogyna)

Paducelul este un adevarat elixir in bolile cardiovasculare, motiv pentru care este una din cele mai folosite plante din Europa pentru acest tip de afectiuni. Utilizat ca remediu din cele mai vechi timpuri, paducelul isi datoreaza eficienta complexului de substante bioactive alcatuit din: flavonozide (hiperozida, rutozida, kaempferol, vitexina), proantocianidoli, taninuri catehice (catechol si epicatechol) si acizi triterpenici (ursolic, oleanolic, crategolic), substante bioactive cu actiune vasodilatatoare coronariana, antihipertensiva, β-blocanta si cardiotonica.

FRUCTE DE AFIN (Vaccinium myrtillus)

Afinul este un arbust care creste in regiunile alpine la altitudini de pana la 2000-2500m. Fructele, de culoare negru-albastrui au o compozitie bogata in: antocianozide (mirtilozidele A si B), flavone (hiperozida si quercitrozida), procianidoli si resveratrol, substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta, capilaroprotectoare si vasoprotectoare, inhiba agregarea plachetara, capteaza radicalii liberi, stimuleaza sinteza de rodopsina si imbunatateste fluxul sangvin si irigarea ochiului, putand fi administrat ca adjuvant atat in afectiuni oculare degenerative (glaucom, cataracta, degenerescenta maculara) cat si pentru adaptarea vederii la lumina nocturna, marind acuitatea vizuala.

 

Adulti - cate 1 cpr. de 3 ori pe zi, inaintea mesei.

RECOMANDARI SPECIALE: 

-in cardiomiopatie se pot lua doze cuprinse intre 100-600mg pe zi (maxim 6cpr./zi), divizate in mai multe administrari.

-in Parkinson: se pot lua doze cuprinse intre 300-1000mg pe zi (maxim 10cpr./zi), divizate in mai multe administrari.

Comprimatele se mesteca sau se sug cu 30 minute inaintea mesei.