Ceai de Pufulita cu Flori Mici

4.20 lei
47
+

PUFULITA 

(Epilobium parviflorum)

Pufulita face parte din familia Onagraceae, fiind o planta erbacee, perena, cu frunze ovat-lanceolate si flori rosii-purpurii. Originara din Europa, Asia si Africa, creste in locuri umede, mlastinoase, cranguri, zavoaie, pe langa izvoare, parauri, lacuri sau rauri. Se utilizeaza in medicina traditionala, pentru tratarea afectiunilor prostatei, in special a adenomului de prostata. Se mai numeste rascoage, sburatoare, limbricas.

Actiuni

antiinflamator, antitumoral (actioneaza in special asupra vezicii urinare si prostatei), decongestiv, coleretic, colagog, astringent, hemostatic, dezinfectant, diuretic, depurativ, regenerant tisular mai ales la nivelul prostatei si rinichilor.

Indicatii

se utilizeaza ca adjuvant in: prostatite, hipertrofie benigna de prostata, adenom de prostata, boli renale si ale cailor urinare, tulburari de mictiune.

Contraindicatii

sarcina, alaptare, alergie la pufulita.

COMPOZITIE CHIMICA:

acizi triterpenici (ursolic, oleanolic, hidroxiursolic, hidroxioleanolic), galotanin hidrolizabil, saponine triterpenice, saponine steroidice, poliholozide, flavonozide, ulei volatil , camferol, myrcetin, quercetol, aminoacizi esentiali (cisteina, serina, valina, leucina, prolina, treonina, izoleucina), vitamina C, acid elagic, acid cafeic, β-sitosterol, pectine, etc.

 

-pulberea – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min., dupa care se inghite cu apa.

-maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu macerat pe zi, cu 30min. inainte de mese.

-infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese.