Calmotusin (Antitusiv si expectorant)

21.60 lei
134
+

 

 

Tusea este un act reflex, constituit din expiratii fortate, rapide si explozive. Mecanismul de producere al tusei se descrie astfel: ca urmare a cresterii presiunii in caile respiratorii, se produce deschiderea brusca a glotei si contractia muschilor respiratori, urmata apoi de eliminarea rapida a aerului din plamani, avand ca si rezultat expulzarea corpilor straini sau a secretiilor aflate in caile respiratorii (mucus, puroi, sange). 

Dupa modul de manifestare, tusea poate fi umeda sau productiva (cu flegma) si uscata. Tusea productiva este utila deoarece produce evacuarea secretiilor patologice, impiedicand extinderea infectiei si mentinand permeabilitatea cailor respiratorii. Din acest motiv, ea nu trebuie suprimata. Tusea uscata este daunatoare deoarece, la intensitate mare, produce dureri, impiedica odihna, agraveaza starea congestiva a aparatului respirator, accentueaza spasmul bronhiilor, favorizeaza hemoptizia, solicita aparatul cardiovascular (in cazul pacientilor cu afectiuni cardiovasculare).

CALMOTUSIN a fost conceput pentru calmarea tusei si decongestionarea cailor respiratorii (prin reducerea si eliminarea secretiilor), usurand respiratia.

 

Actiuni

 

antitusiv, fluidifiant al secretiilor bronhice, expectorant, secretolitic (produce scaderea secretiilor), bronhodilatator, antiinflamator, analgezic, antispastic, decongestionant al cailor respiratorii, calmant, antimicrobian.

 

Indicatii

 

 se utilizeaza ca si adjuvant in: tuse de diverse etiologii cu caracter uscat (tuse uscata) sau umed (tuse productiva), bronsite acute si cronice, traheite, traheobronsite, laringite, faringite, amigdalite, pneumonii, astm bronsic, bronsite astmatiforme, catar bronsic, viroze respiratorii si stari gripale.

 

EFECTE ADVERSE:

pot aparea reactii alergice.

 

Contraindicatii

 

diabet zaharat, sarcina, alaptare, alergie la propolis sau la oricare dintre componentele produsului.

 

 

Plante si produse apicole: ciubotica-cucului (25mg), lemn-dulce (25mg), ghimbir (15mg), propolis- extract 2:1 (15mg), ulei esential de menta (12mg), ulei esential de eucalipt (6mg), ulei esential de pin (6mg), ulei esential de cimbru (1mg), ulei esential de roinita (1mg).

Ingrediente inactive: zahar compresibil, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, aerosil.

CIUBOTICA-CUCULUI (Primula officinalis) 

Ciubotica-cucului este o planta delicata, fiind recomandata ca adjuvant in afectiuni ale aparatului respirator. Planta contine saponine, substante bioactive cu actiune expectoranta si fluidifianta a secretiilor bronhice, antitusiva, emolienta, antiseptica si calmanta.

GHIMBIR (Zingiber officinale)

Ghimbirul are un rizom cu un continut bogat in uleiuri esentiale (alcatuite din borneol, cineol, camfen, geraniol, citral si linalool) cu proprietati antiseptice, antiinflamatoare si decongestionante asupra sinusurilor, fiind utilizat ca si adjuvant in tratamentul afectiunilor respiratorii. 

LEMN-DULCE (Glycyrrhiza glabra)

Lemnul-dulce este o planta cu actiune fluidifianta a secretiilor traheo-bronsice, expectoranta si antispastica. Substantele bioactive raspunzatoare de proprietatile farmacodinamice sunt: acidul gliciretinic, glicirizina, triterpenele si flavonoidele. Structura chimica specifica, asemanatoare hormonilor corticosteroizi (cu o grupare cetonica in pozitia C11), confera plantei si actiune antiinflamatoare. Datorita acestor proprietati, lemnul-dulce poate fi utilizat ca si adjuvant in tratamentul afectiunilor respiratorii: bronsite, traheite, tuse de diverse etiologii.

PROPOLIS

Propolisul este un produs apicol care, prin compozitia sa bogata in flavonoizi si acid ferulic, prezinta proprietati antimicrobiene (fiind bactericid asupra germenilor Gram pozitivi si bacteriostatic asupra germenilor Gram negativi), antivirale (inhiband multiplicarea virusurilor), antimicotice, analgezice, antiinflamatoare, avand in acelasi timp si actiune cicatrizanta si trofica locala. Datorita acestor proprietati, propolisul se utilizeaza ca si adjuvant in: afectiuni ale cailor respiratorii superioare (amigdalita, sinuzite, laringite, faringite), inferioare (bronsite), gripa, etc.

ULEI ESENTIAL DE EUCALIPT (Eucalypti aetheroleum) 

Datorita continutului mare in eucaliptol, uleiul esential de eucalipt prezinta actiune secretolitica, expectoranta si decongestionanta asupra sinusurilor si cailor respiratorii, producand fluidificarea si eliminarea secretiilor bronhice. Datorita acestor proprietati, uleiul esential de eucalipt poate fi utilizat ca si adjuvant in: afectiuni ale cailor respiratorii superioare, tuse convulsiva, tuse iritanta, astm si sinuzita, precum si pentru aseptizarea cavitatii bucale, a faringelui si laringelui.

ULEI ESENTIAL DE PIN (Pini aetheroleum)

Uleiul esential de pin (alcatuit din α si β-pinen, limonen, silvestren, borneol si terpinolen) prezinta actiune antiseptica, fluidifianta a secretiilor bronhice, antiinflamatoare si cicatrizanta. Datorita acestor proprietati, uleiul de pin se utilizeaza ca si adjuvant in: afectiuni ale tractului respirator superior, tuse de diverse etiologii, bronsite.

ULEI ESENTIAL DE MENTA ( Menthae aetheroleum)

Uleiul esential de menta (alcatuit din α si β-pinen, mentol, mentona, cineol, limonen, β-tuiona si sabinen) prezinta actiune antispastica, antibacteriana, secretolitica, decongestionanta asupra sinusurilor si cailor respiratorii, analgezica si usor anestezica. Datorita acestor proprietati, uleiul de menta se utilizeaza ca si adjuvant in: faringite, laringite, amigdalite, bronsite, traheite, traheo-bronsite, sinuzite, etc.

ULEI ESENTIAL DE ROINITA (Melissae aetheroleum) 

Uleiul esential de roinita prezinta actiune antispastica, antivirala, calmanta si sedativa. Se poate utiliza ca si adjuvant in cazuri de bronsita cronica, tuse spastica, tuse convulsiva si iritativa.

ULEI ESENTIAL DE CIMBRU (Thymi aetheroleum) 

In fitoterapia clasica, cimbrul se intrebuinteaza in afectiuni respiratorii (sinuzite, faringite, bronsite), datorita proprietatilor antiseptice, antibacteriene si calmante, asigurate in primul rand de timol, carvacrol si alte componente ale uleiului esential. De asemenea, a fost pusa in evidenta actiunea secretolitica (de scadere cantitativa a secretiilor) si antispastica a componentelor uleiului de cimbru, ceea ce permite utilizarea acestuia ca si adjuvant in tusea convulsiva, spastica si astmatica

 

Adulti si tineri peste 14 ani: cate un comprimat la fiecare 2-3 ore.

Copii intre 5 si 14 ani: cate 1/2-1cpr. de 3-4 ori pe zi, in functie de varsta si greutate.

Copii sub 5 ani: se recomanda cu avizul medicului, in functie de varsta si greutate.

Comprimatele se sug imediat dupa masa, dupa care nu se consuma nimic timp de 30 min.