Boswellia (Antiinflamator si analgezic)

28.18 lei
131
+

 

BOSWELLIA

(Boswellia serrata)

Antiinflamator si analgezic

Originara din India, nordul Africii si Orientul Mijlociu, Boswellia este un arbore, a carui rasina se utilizeaza de peste 5.000 de ani in medicina ayurvedica pentru tratarea diferitelor boli, datorita proprietatilor terapeutice deosebite. Rasina de boswellia este „tamaia indiana”, fiind cunoscuta in Orient ca si „olibanum”, iar in occident sub denumirea de ''tamaie''. Exista mai multe specii de Boswellia, dar numai patru dintre acestea produc rasina. In Evul Mediu era utilizat pentru tratarea ciumei, in medicina traditionala chineza se folosea in tratamentul leprei, tumorilor si bolilor reumatice, in timp ce medicii hindusi o recomandau pentru tratarea artritelor si a colitei ulcerative.

 

Actiuni

 

ACTIUNI MAJORE: antiinflamator (prin acizii boswelici), analgezic puternic, antiastmatic (prin inhibarea biosintezei leucotrienelor), antitumoral (reduce tumorile intracraniene sau edemele cauzate de prezenta acestor tumori), reduce redoarea matinala (senzatia de rigiditate musculo-scheletala dureroasa), reduce inflamatiile gastro-intestinale si leziunile tisulare care apar in colita ulcerativa si in boala Crohn. 

 

ALTE ACTIUNI: imunostimulent, hipolipemiant, hipocolesterolemiant, sedativ, emenagog.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: poliartrita reumatoida, reumatism cronic degenerativ (artroze: gonartroza, coxartroza, spondiloza), periatrita scapulo-humerala, dureri musculare, nevralgii, colita ulcerativa, boala Crohn, astm bronsic, tumori cerebrale.

 

REACTII ADVERSE: produsul este in general bine tolerat, rareori putand aparea tulburari digestive manifestate prin greata, diaree, hiperaciditate gastrica.

 

Contraindicatii

 

sarcina, alergie la Boswellia.

 

 

Plante: Boswellia (Boswellia serrata)- extract hidroalcoolic 10:1 (500mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu.

COMPOZITIE CHIMICA: acizi α si β-boswelici, ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, limonen, β-cariofilen, sabinen, δ-cadinen, camfen, olibanol, farnesol, felandren), etc.

 

Adulti: cate 1 cpr. de 2 ori pe zi, inainte de mese.

Tineri intre 15 si 18ani: cate 1/2cpr. de 2 ori pe zi, inainte de mese.

Copii sub 14 ani: dupa sfatul medicului.

Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). In dificultati de inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.