Armurariu (Hepatoprotector)

20.00 lei
127
+

ARMURARIU

(Silybum marianum)

  

     Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat si vezica biliara. Primele utilizari in scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de catre medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muscaturilor de sarpe. Studii de specialitate realizate asupra acestei plante au identificat in compozitia sa chimica un complex flavonoidic denumit silimarina, care reprezinta componenta biologic activa, raspunzatoare de aparitia efectului farmacodinamic . Armurariul este considerat a fi planta cu actiunea cea mai intensa si mai complexa la nivel hepatic, prezentand totodata si efecte antitoxice. Ea are capacitatea de a contracara efectele nefaste ale supradozarii unor medicamente sau ale intoxicatiilor cu substante chimice sau ciuperci.

Actiuni

ACTIUNI MAJORE:

antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice, hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, sustine activitatea hepatica si renala protejand aceste organe impotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

ALTE ACTIUNI:

antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.

Indicatii

 se utilizeaza ca adjuvant in: hepatite cronice virale si metabolice, hepatita etanolica, ciroza hepatica, insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, tumori (hepatice, mamare, uterine, ovariene, ale prostatei, intestinale, pulmonare, ale vezicii urinare, ale pielii), intoxicatii cu ciuperci, dispepsie; se asociaza preventiv cu medicamente cu potential hepatotoxic.

Contraindicatii

alergie la Armurariu, intoleranta la lactoza.

Plante: armurariu (500mg).

Ingrediente inactive: lactoza, celuloza microcristalina, aerosil.

COMPOZITIE CHIMICA:

silimarina (este un amestec format din silibina, silidianina si silicristina), flavonoli (quercetol), aminoacizi, lipide, acid fumaric,etc.

 

Adulti: cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, inainte de mese. 

Tineri intre 15 si18 ani: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, inainte de mese.

Copii intre 10 si14 ani: cate ½ comprimat de 3 ori pe zi, inainte de mese.

Copii sub 10 ani: se recomanda cu avizul medicului, in functie de varsta si greutate.

Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). In dificultati de inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.