Antistres (Zambitor si relaxat)

22.18 lei
124
+

 

 

Stresul constituie un complex alcatuit din stari de incordare, tensiune si constrangere, el reprezentand o reactie de adaptare a organismului fata de agresiunea mediului extern. Din punct de vedere subiectiv, stresul constituie un dezechilibru intre solicitarile mediului extern si posibilitatile reale de raspuns ale individului, in urma caruia organismul raspunde prin secretia de adrenalina si cortizol, hormoni secretati de glandele suprarenale. In cazul unor stimuli de durata si intensitate redusa secretia acestor hormoni in limite fiziologice ajuta organismul sa se adapteze rapid si ii permit sa faca fata cu succes conditiilor solicitante de mediu. Aparitia stresului cronic se datoreaza cresterii in intensitate si durata a factorilor perturbatori. In faza initiala, stresul cronic genereaza simptome ca: anxietate, cefalee, tahicardie, palpitatii, hipertensiune arteriala, hiperglicemie si hiperaciditate gastrica.

     Ulterior, el contribuie la aparitia unei game largi de afectiuni:

- cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, tulburari de circulatie periferica si cerebrala.

- metabolice: obezitate, diabet zaharat de tip II, dislipidemii (sindromul X metabolic)

- dermatologice: psoriasis, alopecie (caderea parului), eczeme, prurit. 

- osteo-tendinoase si osoase: durerile musculare, rigiditate musculara , spasme si contractii musculare.

- alergice: astm, alergodermii diverse, rinita, etc.

- genito-urinare: vaginite, disfunctii erectile, sindrom premenstrual, mictiune dureroasa.

- endocrine: hipertiroidism si/sau alte dereglari hormonale, obezitate.

- afectiuni neuro-psihice: depresie, atacuri de panica, ticuri nervoase.

     Specialistii Dacia Plant au conceput Antistres, atat in vederea detensionarii, relaxarii si detasarii fata de agresiunea factorilor externi, cat si a regenerarii psihice, ameliorand si stabilizand starea psiho-emotionala, ajutand astfel organismul sa faca fata solicitarilor mediului extern. 

 

Actiuni

 

sedativ, anxiolitic, antidepresiv, reglator psiho-emotional, regenerant psihic, fortifiant.

 

Indicatii

 

se utilizeaza ca adjuvant in: stari de stres insotite de anxietate, neliniste, nervozitate, depresie, iritabilitate, surmenaj, insomnie.

 

Contraindicatii

 

sarcina, alaptare, alergie la oricare dintre componentele produsului.

 

 

Plante: sunatoare- herba (150mg), ginseng- extract cu 80% ginsenozide (100mg), passiflora- extract 4:1 (100mg), lavanda- flori (50mg), soc-flori (50mg), tei-flori (49mg), ulei esential de roinita (1mg).

Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil.

SUNATOARE (Hypericum perforatum) 

Sunatoarea este o planta cunoscuta si folosita inca din antichitate datorita proprietatilor antidepresive si cicatrizante. Efectul antidepresiv se datoreaza hipericinei, flavonoidelor si xantonelor, substante bioactive care imprima actiunea plantei si care permit utilizarea sa ca si adjuvant in: depresii usoare si moderate, stari depresiv-anxioase, depresii nevrotice, sindrom psihovegetativ si stres.

GINSENG (Panax ginseng) 

Ginseng este o planta folosita in medicina traditionala de sute de ani ca remediu impotriva oboselii si a devitalizarii. Radacina de ginseng fortifica organismul, mareste vitalitatea, stimuleaza sistemul nervos central, amelioreaza memoria, creste rezistenta la efort fizic si intelectual, este imunostimulent, fiind considerata o planta adaptogena (care ajuta organismul sa se adapteze la conditii de stres). In compozitia plantei au fost identificate: saponozide (ginsenozide), poliholozide, flavonoide, alcooli poliinici (panaxinol, panaxidol) si ulei esential, substante bioactive care imprima actiunea terapeutica, ea putand fi administrata ca adjuvant in astenie, stres, stari de oboseala fizica si mentala.

PASSIFLORA (Passiflora incarnata) 

Passiflora este o planta utilizata in tarile tropicale si subtropicale pentru tratarea diferitelor boli si tulburari neurovegetative inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea datorita actiunii sale sedative si anxiolitice. In compozitia plantei au fost identificati maltolul si etilmaltolul, substante bioactive care determina cresterea concentratiei de GABA (acidul gamma-aminobutiric – un neurotransmitator) la nivelul creierului, ceea ce explica actiunea sedativa, antidepresiva si anxiolitica a plantei, datorita careia poate fi administrata ca adjuvant in stari de nervozitate, agitatie psihica, anxietate,depresie, insomnie si stres.

LAVANDA (Lavandula angustifolia) 

Specie originara din zona mediteraneeana, Lavanda este o planta de gradina cu un parfum delicat. Florile de lavanda contin un ulei esential (alcatuit din α si β-pinen, limonen, β-farnesen, δ-caren, camfen, geraniol, lavandulol, linalool, acetat de linalil) cu actiune sedativa si antispastica, datorita caruia, poate fi utilizata ca adjuvant in stari de agitatie, iritabilitate, surmenaj, suprasolicitare si stres.

SOC (Sambucus nigra) 

Socul infloreste in luna mai, avand flori cu o aroma racoritoare, proaspata si foarte placuta, care contin saponozide si flavone, substante bioactive cu actiune diuretica, diaforetica si depurativa, fiind astfel utilizat in curele de detoxifiere si de eliminare a compusilor reziduali din organism, necesare pentru mentinerea unei stari optime de sanatate, atat din punct de vedere fizic, cat si psiho-mental.

TEI (Tilia cordata) 

Teiul este o planta cu proprietati sedative, avand efecte de calmare a starilor de tensiune si nervozitate. Actiunea neurosedativa se datoreaza uleiului esential din compozitia florilor care, permite utilizarea plantei ca adjuvant in: nevroze, stari de agitatie, anxietate, stres si insomnie. 

ULEI ESENTIAL DE ROINITA (Melissae aetheroleum) 

Uleiul esential de roinita (alcatuit din citral, citronelal, citronelol, geraniol, neral, linalool si 1,8-cineol) prezinta actiune reglatoare psiho-emotionala, calmanta si sedativa, fiind utilizat ca adjuvant in stari de agitatie, stres, crize nervoase si anxietate. 

 

Adulti si tineri peste 15 ani: cate 1cpr. de 3 ori pe zi, inainte de mese (in situatii solicitante, adultii pot lua cate 2 comprimate de 3 ori pe zi, pe perioade scurte de 2-3 saptamani).

Copii 7-14 ani: numai cu recomandarea medicului.

Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). In dificultati de inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.